Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

I Sverige finns det mycket vilt och är det något som är ekologiskt så är det viltkött. Såhär lagar du hjortstek med tillhörande sky....

Svampsäsongen är här och just idag är det svampens dag!  Pickla dina favoritsvampar så de håller länge och använd till höstens mustiga grytor eller som tillbehör. Ingredienser: 500 g svamp 1 dl vinäger eller ättika 1 dl vatten 1 dl socker 5 st enbär Gör......

När du vill imponera lite extra på gästerna. Passar perfekt som förrätt....

Salsa Brava är ett riktigt gott tillbehör till grillat och passar även utmärkt att dippa majschipsen i....

Grapefrukt drink:5cl Sorgin (Fransk gin med mycket grape i)2cl Citronjuice2cl Blodgrapejuice3cl Svartpeppar och Rosmarin syrup Garnera med Rosmarin och torkad Grape...

Har du varit på konferens hos oss kanske du testat vår goda morotskaka? Här kommer receptet! ...

När en tonåring ger betyget "goda för att vara nyttiga" då vet man att man är någonting riktigt bra på spåren. Dessa rawfoodbollar med cashewnötter, citron och kokos får sötma från honung och kokos och är därför helt utan andra sötningsmedel. ...

Rönnbär är ett riktigt superbär och är fulladdad med C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Ta vara på bären och gör en syrlig och läskande must. Här hittar du receptet! ...

Är det något vi alla älskar här på Hufvudsta så är det champagne. Om man nu mot förmodan missat Roederer, så är det dags att ändra på det snarast, grym NV med en fantastisk brödighet, nu på menyn till våra snacks. Vi har även lite andra...

En sak som jag ofta får höra när jag står i baren är varför jag inte muddlar mynta när jag gör tex en Mojito. Det som händer när man muddlar mynta är att man får fram en smak som jag gärna undviker i en fräsch myntadrink...

3 dl vatten 2 dl tranbärsjuice 6 cl kinabarkspulver (mal ner så gott det går) 1/4 dl citronsyra 4 st citron (rivet skal) 1 dl hackat citrongräs En halv tesked stött kryddpeppar En nypa salt Cirka 4 dl agavesirap (kan ta lite mindre, föredrar själv när den är lite syrligare) 3 kvistar rosmarin Blanda alla...

2 dl (ca 200 g) mixad ingefära 5 dl vatten 1 citron, finrivet skal 1 tsk citronsyra 1,5 krm salt 2 dl ljust muscovadosocker 2 dl råsocker Skölj och mixa ingefäran i en matberedare (den behöver inte skalas om man sköljer den noga). Mixa riktigt ordentligt så att den nästan blir till puré. Koka...

5cl gin 3cl citron 2cl sockerlag 7-10 myntablad South Side är en riktigt härlig cocktail med mycket myntasmak och roligt med att göra någon annan drink än mojito på mynta! Lägg ner allt i en shaker med is, skaka ordentligt så man får ut bra med myntasmak. Häll upp i ett...

3cl gin 2cl citron 2cl sockerlag Toppa upp med ett stänk champagne French 75 är en av mina favoritcocktails, en riktigt härlig klassiker! Syrlig, spritsig och gillar man gin får man gärna ta en lite kryddigare gin. Lägg ner allt förutom champagnen i en shaker, fyll upp med is för...

2 st vitlöksklyftor 2 dl färska oreganoblad 0,5 st röd chili (är den mild kan du öka mängden) 1 dl god olivolja 2 msk god rödvinsvinäger 0,5 tsk strösocker salt och grovmalen svartpeppar Gör så här Hacka vitlök och oregano mycket fint. Kärna ur chilin och finhacka även den. Blanda allt i en skål och...

4 st rabarberstjälkar 100g smör 150 g socker 200g havregryn Kardemumma Gör så här Skala och dela ner rabarbern i mindre bitar. Blanda rumstempererat smör med 100g socker, havregryn och kardemumma till en kakdegsliknande massa. Lägg rabarbern i en pajform och strö över resterande 50g socker. Smula över toppigen, och grädda i...

2 msk grovt salt 1 msk chilipulver 3 msk mörkt farinsocker 1 msk vitlökspulver 2 msk paprikapulver 1 msk sellerisalt 1 msk peppar Gör så här Blanda alla kryddor till en rub i en skål. Pensla steken med dijonsenap och strö rub över. Gör i ordning din rök och tillsätt rökflis. Häll vatten i...

1 kruka Trädgårdskrasse alt 4 dl rucola 1 kruka Thaibasilika (spara några blad till dekoration) 1 gurka, i tärningar + ½ gurka i tunna skivor till dekoration 1 liter kall flädersaft is Gör så här Mixa 2/3 av trädgårdskrassen (men all rucola), thaibasilika och gurktärningar i en mixer tills det blir...

Du behöver: 3 dl ekologisk ketchup 2½ dl vatten 1½ dl cidervinäger 1½ dl tomatpuré 200 g farinsocker 150 g honung ½ msk havssalt ½ msk lökpulver ½ msk sellerisalt ½ msk malen koriander ½ msk malen spiskummin ¼ msk vitlökspulver ¼ msk senaps- pulver ¼ msk chilipulver ¼ tsk cayennepeppar ½ msk äppelmos per 1 dl sås Gör så här: Blanda alla...

100 gr ramslök 1dl pinjenötter 2 dl olivolja 1 dl smakrik ost Salt och svartpeppar Gör så här: Finhacka ramslöken. Mortla eller kör bladen i en matberedare tillsammans med nötter eller mandel. Kör till purékonsistens och häll sedan under omrörning ned oljan och till sist den rivna osten. Smaka av med salt...