FOOD WITH LOVE & WILD DREAMS
SOLNA, STOCKHOLM
I vår restaurang serverar vi allt från frukost och fika till lunch och middag.
Vår matfilosofi är enkel. Den ska vara god, hälsosam och lagad från grunden. Vi väljer de bästa tänkbara råvarorna – gärna från lokala producenter som delar vår syn på kvalitet, hållbarhet och omsorg om både människa och miljö. Hos oss på Hufvudsta Gård är maten en självklar del av helhetsupplevelsen. Vi lagar med hjärta, nyfikenhet och respekt för säsongens smaker. Det innebär att vår meny förändras med årstiderna, så att du alltid får njuta av råvaror när de är som bäst. Vi tror på det enkla men vällagade. Råvaror i sin renaste form, tillagade med precision och kärlek – det är så vi skapar mat som både smakar gott och gör gott.
Med grönsaker i fokus serverar vi alla rätter baserade på närodlat och härodlat. Vår och sommartid tar vi en stor del av våra grönsaker direkt från Huvudsta trädgård, och det vi köper in är vi noga med att det ska vara ekologiskt och närodlat. Vi tar hand om så mycket vi kan av råvarorna, och resten komposterar vi i vår egen kompostmaskin som omvandlar matrester till näringsrik jord.


SOMMARMIDDAG MED GÄNGET
Från 14 maj serverar köket en härlig sommarmiddag med säsongens allra godaste råvaror och de smaker som hör sommaren till.
Du kan med fördel börja med en gemensam välkomstdrink på terrassen med utsikt över Mälaren.
Middagen är en blandning mellan sharing-rätter som serveras gemensamt, buffé samt tallriksserverad mat.
Chambre séparée går att boka till.