Ugnsrostad jordärtskocka

Det här är ett härligt och rustikt hösttillbehör till alla möjliga rätter. Testa det till ugnsstekt kyckling - fantastiskt gott!
Ugnsrostad kronärtskocka

Ingredienser, 4 port.

  • 8 st stora jordärtskockor och ev. hela vitlökar (blir också milda och jättegoda av ugnsrostning)

  • Smör

  • Olivolja

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Gärna några stjälkar av lite tåligare kryddväxter så som timjan eller rosmarin

  • 2 citroner

  • 1 litet knippe persilja

Gör så här

Tvätta och dela jordärtskockorna på längden. Lägg ut dem tillsammans med en eller fler vitlökar skurna tvärsöver på en plåt.

Klicka på lite smör och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.

Rosta skockorna i ugnen på 150 grader i ca 30 min tills dom är mjuka.

När skockorna är klara blandar man upp dem med finhackad persilja och rivet citronskal.

Senaste inlägg

Visa alla