Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

I Sverige finns det mycket vilt och är det något som är ekologiskt så är det viltkött. Såhär lagar du hjortstek med tillhörande sky....

Svampsäsongen är här och just idag är det svampens dag!  Pickla dina favoritsvampar så de håller länge och använd till höstens mustiga grytor eller som tillbehör. Ingredienser: 500 g svamp 1 dl vinäger eller ättika 1 dl vatten 1 dl socker 5 st enbär Gör......

När du vill imponera lite extra på gästerna. Passar perfekt som förrätt....

Salsa Brava är ett riktigt gott tillbehör till grillat och passar även utmärkt att dippa majschipsen i....

Grapefrukt drink:5cl Sorgin (Fransk gin med mycket grape i)2cl Citronjuice2cl Blodgrapejuice3cl Svartpeppar och Rosmarin syrup Garnera med Rosmarin och torkad Grape...

Har du varit på konferens hos oss kanske du testat vår goda morotskaka? Här kommer receptet! ...

När en tonåring ger betyget "goda för att vara nyttiga" då vet man att man är någonting riktigt bra på spåren. Dessa rawfoodbollar med cashewnötter, citron och kokos får sötma från honung och kokos och är därför helt utan andra sötningsmedel. ...

Rönnbär är ett riktigt superbär och är fulladdad med C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Ta vara på bären och gör en syrlig och läskande must. Här hittar du receptet! ...

4 st äpplen, gärna Ingrid Marie 1 liten schalottenlök 1 knippe libbsticka ½ dl socker krossade enbär salt Gör såhär: Dela och kärna ur äpplena. Hacka löken fint. Koka på svag värme tills äpplena blivit till mos och löken är mjuk. Blanda i sockret och låt svalna. Smaka upp med hackad libbsticka,...

35 stycken 100 g smör, rumstempererat 100 g havregryn 100 g socker 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2 msk espresso 1 msk sprit, mörk rom el whiskey 0,5 msk pepparkakskryddor (ingefära, kanel, nejlika, kardemumma) efter smak Gör så här Se till att smöret är lagom tempererat. Häll i de torra ingredienserna och blanda runt...

36 st småkakor eller 12 stora 2 st stora ägg 75 g socker citronzest från ½ citron 90 g mjöl 5 g bakpulver 90 g smör, smält 2 tsk pepparkakskryddor efter smak Gör så här Vispa ägg, socker och citron skalet poröst. Vänd ner det siktade mjölet, kryddorna och bakpulvret. Häll ner det smälta...

1 knippe dragon ½ tsk stark senap, gärna Lisellas dijon eller liknande 2 st äggula ½ citron, skal 5 dl rapsolja salt Gör såhär: Värm upp oljan. Lägg i dragonen och mixa till en grön olja. Låt svalna. Vispa ihop äggula, senap, citronzest och salt. Häll oljan i en fin stråle i...

1 flaska rosévin 1,5 dl socker 2 pomeransskal 2 stjärnanis 2 kanelstänger 1 msk kardemummakärnor Cognac efter smak Skalet från 1 mandarin, samt mandarinklyftorna Gör såhär: Låt sjuda ihop ett par minuter tills sockret smält. Låt svalna och ställ i kylen några timmar så att den drar åt sig alla smaker. Sila och häll upp i...

2,5 dl socker ½ dl vatten 50 g smör 2 dl grädde flingsalt Gör såhär: Mät upp socker och vatten i en kastrull. Koka utan omrörning till en ljus karamell, sockerlagen ska bli lite ljust brun. Häll i smöret och grädden, var försiktig, det bubblar upp en del. Blanda så att...

5cl Tranbärsjuice 3cl Vodka 2cl Cointreau 3cl limejuice Äggvita (en dash) Gör såhär: Skaka alla ingredienser med is i en shaker, häll upp i ett kylt martiniglas. Klart!...

4 portioner 2 st auberginer Mild olivolja Flingsalt Citronzest Färsk timjan Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginerna på längden och pensla på olivolja. Rosta auberginerna med snittytan upp tills de är mjuka inuti och fått en fin yta – cirka 30 minuter. Strö på timjan, flingsalt, citronzest och ringla...

1 msk fänkålsfrö ½  liten klyfta vitlök ½ tsk stark senap, gärna Lissellas dijon eller liknande 2 st äggula ½ zest och skal citron 5 dl rapsolja salt Gör så här Rosta fänkålsfrö i ugn eller i panna tills de fått en gyllenbrun färg. Mal i kaffekvarn eller mortla till pulver. Vispa ihop...

Ca 30 stycken 2 dl sötmandel med skal 150 gr normalsaltat smör 1 dl socker ¾ dl mörk sirap 2 tsk kanel, malen 1,5 tsk kryddnejlika 1,5 tsk pomeransskal, malen 1,5 tsk kardemumma, malen 200 g vetemjöl 1 msk bikarbonat Gör såhär: Hacka ner mandeln i små bitar. Vispa smör, socker och sirap fluffigt. Blanda alla torra...

Här bjuder Stefan Ekengren på ett av sina recept från kokboken HUSMAN – Alla de klassiska rätterna (och några bortglömda). 4 / 10 portioner 800 g / 2 kg fast potatis, skalad och strimlad 2 / 5 gula lökar 40 g / 100 g smör125 g / 250 g...

5cl Bourbon 3cl Citronjuice 1,5 cl Ingefärssockerlag Äggvita Eventuell dekor Citronskiva och cocktailbär Gör så här Koka en sockerlag med lika delar vatten och socker, tillsätt bitar av ingefära och låt dra med i sockerlagen. Sila bort ingefäran. Häll upp sockerlagen på flaska och låt svalna innan den används i drinken. Fyll upp en...