Vi serverar dessa två komponenter tillsammans med flera andra tillbehör som en förrätt. Men du kan även servera getosten och betorna med en sallad eller som tillbehör till stekt torsk.

Ingredienser, 6 port.
2,5 dl grädde
3 hela ägg
400 g getost
Salt
6 mindre rödbetor
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Gör så här
Bakad getost – Koka upp grädden och mixa i osten och äggen, smaka av med salt.
Baka sedan i ugn i en form med plast eller smörpapper, på 120 grader ca 40 min tills smeten har satt sig, kyl ner och stansa sedan i portionsbitar.
Semitorkad rödbeta – Tvätta betorna och koka sedan i 10 minuter med skalet på, häll av vattnet och dela sedan betorna i 4 delar, lägg på en ugnsplåt, krydda med salt och svartpeppar och ringla över lite olivolja, baka sedan i ugnen på 140 grader ca 2 timmar till betorna är helt mjuka och börjar skrumpna ihop något.