top of page

Semitorkade rödbetor med bakad getost

Vi serverar dessa två komponenter tillsammans med flera andra tillbehör som en förrätt. Men du kan även servera getosten och betorna med en sallad eller som tillbehör till stekt torsk.
Rödbetor och getost

Ingredienser, 6 port.

  • 2,5 dl grädde

  • 3 hela ägg

  • 400 g getost

  • Salt

  • 6 mindre rödbetor

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Olivolja

Gör så här

Bakad getost – Koka upp grädden och mixa i osten och äggen, smaka av med salt.

Baka sedan i ugn i en form med plast eller smörpapper, på 120 grader ca 40 min tills smeten har satt sig, kyl ner och stansa sedan i portionsbitar.

Semitorkad rödbeta – Tvätta betorna och koka sedan i 10 minuter med skalet på, häll av vattnet och dela sedan betorna i 4 delar, lägg på en ugnsplåt, krydda med salt och svartpeppar och ringla över lite olivolja, baka sedan i ugnen på 140 grader ca 2 timmar till betorna är helt mjuka och börjar skrumpna ihop något.

Senaste inlägg

Visa alla

Pumparisotto

bottom of page