Confitering är en fin, gammal tillagningsmetod som innebär att man först saltar och sedan långsamt kokar in kött, fågel eller fisk, i fett. Metoden gör köttet väldigt mört och smakrikt. Confitering är särskilt vanligt i det franska köket och just confiterad anka (confit de canard) är vanligt särskilt i den sydfranska maten. Väl värt att pröva på även på svensk mark.

Ingredienser, 4 port.
4 anklår
1 dl salt
1 msk nitritsalt
1 l vatten
3 vitlöksklyftor
1 litet knippe timjan
2 l ankfett/alt rapsolja
Gör så här
Blanda ihop salt och vatten till en rimlag, lägg anklåren i lagen och låt dem rimma i ca 5 timmar. Lyft sedan anklåren och lägg i en ugnsfast gryta tillsammans med timjan och vitlök, slå på oljan och täck grytan med folie, baka i ugnen på 130 grader i ca 5 timmar eller tills köttet lossnar från benet. Underbart mört och gott!