Bouillabaisse med sej, lax och blåmusslor

Bouillabaisse är en omåttligt populär och fantastiskt god fisk- och skaldjursgryta.

Bouillabaisse

Ingredienser, 4 port.

  • 300 g laxfile

  • 300 g sejrygg

  • Ca 20 st blåmusslor

  • 2 dl vitt vin

  • 2 dl vatten

  • 2 burkar krossade tomater

  • 1 fänkål

  • 1 gul lök

  • 1 morot

  • 2 klyftor vitlök

  • 1 liten bit rotselleri

  • 1 liten apelsin

  • Några kvistar färsk timjan

  • 3 st stjärnanis

  • 2 lagerblad

  • 10 hela fänkålsfrön

  • 0,2 g saffran

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Tabasco

  • Olivolja

Gör så här

Skär fisken i 8 bitar vardera och spara putset till soppgrunden.

Koka musslorna i vinet och vattnet och spara vätskan.

Skär alla grönsakerna i mindre bitar och fräs allting tillsammans med kryddorna i olivolja i några minuter. Tillsätt fiskputset, vätskan från musselkoket och de krossade tomaterna, koka ca 1 timme.

Passera sedan allting och smaka av med salt, peppar, tabasco och lite apelsinsaft.

Koka sedan fiskbitarna i den färdiga soppan och servera med krutonger och aioli.

Senaste inlägg

Visa alla