Bouillabaisse är en omåttligt populär och fantastiskt god fisk- och skaldjursgryta.

Ingredienser, 4 port.
300 g laxfile
300 g sejrygg
Ca 20 st blåmusslor
2 dl vitt vin
2 dl vatten
2 burkar krossade tomater
1 fänkål
1 gul lök
1 morot
2 klyftor vitlök
1 liten bit rotselleri
1 liten apelsin
Några kvistar färsk timjan
3 st stjärnanis
2 lagerblad
10 hela fänkålsfrön
0,2 g saffran
Salt
Svartpeppar
Tabasco
Olivolja
Gör så här
Skär fisken i 8 bitar vardera och spara putset till soppgrunden.
Koka musslorna i vinet och vattnet och spara vätskan.
Skär alla grönsakerna i mindre bitar och fräs allting tillsammans med kryddorna i olivolja i några minuter. Tillsätt fiskputset, vätskan från musselkoket och de krossade tomaterna, koka ca 1 timme.
Passera sedan allting och smaka av med salt, peppar, tabasco och lite apelsinsaft.
Koka sedan fiskbitarna i den färdiga soppan och servera med krutonger och aioli.