Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

I Sverige finns det mycket vilt och är det något som är ekologiskt så är det viltkött. Såhär lagar du hjortstek med tillhörande sky....

Svampsäsongen är här och just idag är det svampens dag!  Pickla dina favoritsvampar så de håller länge och använd till höstens mustiga grytor eller som tillbehör. Ingredienser: 500 g svamp 1 dl vinäger eller ättika 1 dl vatten 1 dl socker 5 st enbär Gör......

När du vill imponera lite extra på gästerna. Passar perfekt som förrätt....

Salsa Brava är ett riktigt gott tillbehör till grillat och passar även utmärkt att dippa majschipsen i....

Grapefrukt drink:5cl Sorgin (Fransk gin med mycket grape i)2cl Citronjuice2cl Blodgrapejuice3cl Svartpeppar och Rosmarin syrup Garnera med Rosmarin och torkad Grape...

Har du varit på konferens hos oss kanske du testat vår goda morotskaka? Här kommer receptet! ...

När en tonåring ger betyget "goda för att vara nyttiga" då vet man att man är någonting riktigt bra på spåren. Dessa rawfoodbollar med cashewnötter, citron och kokos får sötma från honung och kokos och är därför helt utan andra sötningsmedel. ...

Rönnbär är ett riktigt superbär och är fulladdad med C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Ta vara på bären och gör en syrlig och läskande must. Här hittar du receptet! ...

Vetedeg 250g vatten 575g vetemjöl 100g strösocker 100g normalsaltat smör 12g grovmalen kardemumma 35g jäst 7g salt 1 ägg Fyllning 250g mandelmassa 150g rumstempurerat smör 12g malen kanel 1,5msk vatten 100g hackad pistage Topping 100g grovt hackad pistage 100g pärlsocker Sockerlag 1dl vatten 1dl socker Gör så här: Gör i ordning degen och ställ in på en bricka i kylen i ca 1-2 timmar. Mjöla bordet och kavla...

1l grädde 1dl filmjölk salt Gör så här Blanda grädden & filmjölken i en bunke, lägg över i en plastlåda med lock. Täck lådan med aluminiumfolie och låt stå framme i rumstemperatur (ca 19-21 grader) i 3 dygn. Vispa den syrade grädden tills smör bildas. Lyft ur smöret ur kärnmjölken och skölj...

Ramslök, när ramslöken kommer på våren så kommer först de späda små peppriga bladen som är ganska snälla i smaken men utsökta. Sen kommer de mer fylliga bladen som ger en ännu starkare smak av färsk härlig ramslök, därefter kommer knopparna som sedan blir super...

5 dl vatten ½ dl olivolja 2 msk salt 5 dl vetemjöl 3 dl rågsikt 2 msk honung 2 dl sesamfrön Gör så här: Blanda allt förutom sesamfröna i en matberedare med vinge till en homogen deg. Mjöla bordet och kavla ut tunt, pensla med vatten och strö på sesamfröna och flingsalt. 200 grader i...

200g torkad aprikos 3 msk kokhett vatten 1 msk flytande honung 2 dl kokosflingor 1dl hackad mandel Limecest från 1 lime Gör så här: Mixa allt till en slät kräm, forma till bollar och rulla sedan i kokosflingor. Låt stå i kylen i ungefär en timme. Lycka till!...

Ett vin med mestadels cabernet sauvignon ifrån Maremma, Italien. Otroligt mycket svarta vinbär, viol och choklad toner, perfekt till lite mustigare kötträtter på lamm eller nöt....

Välgjord pinot noir med kryddiga toner, röda bär och fat.  Här visar sig Chile från sin bästa sida med elegans och balans. Drick det som det är, till grillad fisk eller ljusa kötträtter....

Piemonte handlar inte bara om Nebbiolo och Barolo, utan det finns även riktigt bra viner gjorda på Barbera, här från producenten Borgogno. Ett smakrikt och kryddigt vin med en bra syra, gör sig bra med smakrikare kötträtter och viltkött....