Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

Svampsäsongen är här och just idag är det svampens dag!  Pickla dina favoritsvampar så de håller länge och använd till höstens mustiga grytor eller som tillbehör. Ingredienser: 500 g svamp 1 dl vinäger eller ättika 1 dl vatten 1 dl socker 5 st enbär Gör......

När du vill imponera lite extra på gästerna. Passar perfekt som förrätt....

Salsa Brava är ett riktigt gott tillbehör till grillat och passar även utmärkt att dippa majschipsen i....

Grapefrukt drink:5cl Sorgin (Fransk gin med mycket grape i)2cl Citronjuice2cl Blodgrapejuice3cl Svartpeppar och Rosmarin syrup Garnera med Rosmarin och torkad Grape...

Har du varit på konferens hos oss kanske du testat vår goda morotskaka? Här kommer receptet! ...

När en tonåring ger betyget "goda för att vara nyttiga" då vet man att man är någonting riktigt bra på spåren. Dessa rawfoodbollar med cashewnötter, citron och kokos får sötma från honung och kokos och är därför helt utan andra sötningsmedel. ...

Rönnbär är ett riktigt superbär och är fulladdad med C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Ta vara på bären och gör en syrlig och läskande must. Här hittar du receptet! ...

Snart kommer dom svenska små goda cocktailtomaterna, gör som vi och pickla in dom så håller dom länge. 1 del ättika 2 del socker 3 del vatten Gör så här: Låt koka upp. Picka några små hål i tomaterna så den goda lagen även kommer......

200 g grönkålsblad, i små bitar 0,5 msk olivolja havssalt Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg grönkålen i en skål och häll i olivolja och strö på lite salt. Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min....

En flaska vin 1-2 dl vodka eller brännvin (efter smak) 4 tsk strösocker 2 tsk råsocker 2 kanelstänger 10 kryddnejlikor 15 hela kardemummakärnor Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll i vodkan.    ...

5 dl vatten ½ dl olivolja 2 msk salt 5 dl vetemjöl 3 dl rågsikt 2 msk honung 2 dl sesamfrön Gör så här: Blanda allt förutom sesamfröna i en matberedare med vinge till en homogen deg. Mjöla bordet och kavla ut tunt, pensla med vatten och strö på sesamfröna och flingsalt. 200 grader i...

200g torkad aprikos 3 msk kokhett vatten 1 msk flytande honung 2 dl kokosflingor 1dl hackad mandel Limecest från 1 lime Gör så här: Mixa allt till en slät kräm, forma till bollar och rulla sedan i kokosflingor. Låt stå i kylen i ungefär en timme. Lycka till!...

Ett vin med mestadels cabernet sauvignon ifrån Maremma, Italien. Otroligt mycket svarta vinbär, viol och choklad toner, perfekt till lite mustigare kötträtter på lamm eller nöt....

Välgjord pinot noir med kryddiga toner, röda bär och fat.  Här visar sig Chile från sin bästa sida med elegans och balans. Drick det som det är, till grillad fisk eller ljusa kötträtter....

Piemonte handlar inte bara om Nebbiolo och Barolo, utan det finns även riktigt bra viner gjorda på Barbera, här från producenten Borgogno. Ett smakrikt och kryddigt vin med en bra syra, gör sig bra med smakrikare kötträtter och viltkött....

Är det något vi alla älskar här på Hufvudsta så är det champagne. Om man nu mot förmodan missat Roederer, så är det dags att ändra på det snarast, grym NV med en fantastisk brödighet, nu på menyn till våra snacks. Vi har även lite andra...

En sak som jag ofta får höra när jag står i baren är varför jag inte muddlar mynta när jag gör tex en Mojito. Det som händer när man muddlar mynta är att man får fram en smak som jag gärna undviker i en fräsch myntadrink...

3 dl vatten 2 dl tranbärsjuice 6 cl kinabarkspulver (mal ner så gott det går) 1/4 dl citronsyra 4 st citron (rivet skal) 1 dl hackat citrongräs En halv tesked stött kryddpeppar En nypa salt Cirka 4 dl agavesirap (kan ta lite mindre, föredrar själv när den är lite syrligare) 3 kvistar rosmarin Blanda alla...