Vegetariskt vintergryta med rostad spetskål

Servera gärna grytan ihop med en god aioli.
Vegetarisk vintergryta

Ingredienser, 4 port.

  • 4 kronärtskocksbottnar

  • 1 litet spetskålshuvud

  • 2 morötter

  • 2 gula lökar

  • 1 dl kokta vita bönor

  • 2 klyftor vitlök

  • Färsk timjan

  • 2 tsk salt till buljongen

  • 1 tsk korianderfrön

  • 4 lagerblad

  • 10 svartpepparkorn

  • 1 dl vitt vin

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • 1 msk olivolja

  • 1 liter grönsaksbuljong

Gör så här

Koka upp all vätska och kryddor tillsammans med vitlöken och timjan och koka ca 5 min.

Koka morot, lök och kronärtskockorna mjuka i lagen i olika omgångar.

Skär spetskålen i 4 bitar, krydda med salt och peppar och rosta sedan i ugnen på 200 grader ca 10 minuter. Servera sedan alla grönsakerna, bönorna och den rostade spetskålen i en djup tallrik tillsammans med den goda buljongen från grönsakerna.

Servera gärna med en god aioli.

Senaste inlägg

Visa alla