top of page

Rostad spetskål med örtkräm

Rostad spetskål med örtkräm, Gruyère, hasselnöt och rädisa är en perfekt vårvinterrätt!

Recept på rostad spetskål med örtkräm

Ingredienser, 2 port.

1 spetskål

2 dl färskost

50 g färska örter (vi använde persilja, dragon och gräslök)

2 msk champagnevinäger

50 g hasselnöt

2 rädisor

2 msk olivolja

50 g Gruyère

Lite körvel


Gör så här

Dela spetskålen på längden och gnid in den med olivolja, salt och peppar.

Rosta spetskålen i ugnen på 160 grader i 15–20 minuter, till den fått fin färg.

Blanda ihop färskost med hackade örter, vinäger och salt. Hyvla rädisorna tunt.

När det är 8 minuter kvar på ugnen åker hasselnötterna in för rostning.

När timern på ugnen ringer tas allt ut och hasselnötterna delas i två delar och gruyère rivs över spetskålen.

Lägg örtkräm i botten på en tallrik, lyft försiktigt spetskålen och lägg rakt på krämen. Toppa allting med lite mer gruyère, hyvlade rädisor, hasselnötter och garnera med lite körvel. 

 

Smaklig spis!

Senaste inlägg

Visa alla

Pumparisotto

Opmerkingen


bottom of page