Rostad spetskål med örtkräm, Gruyère, hasselnöt och rädisa är en perfekt vårvinterrätt!
Ingredienser, 2 port.
1 spetskål
2 dl färskost
50 g färska örter (vi använde persilja, dragon och gräslök)
2 msk champagnevinäger
50 g hasselnöt
2 rädisor
2 msk olivolja
50 g Gruyère
Lite körvel
Gör så här
Dela spetskålen på längden och gnid in den med olivolja, salt och peppar.
Rosta spetskålen i ugnen på 160 grader i 15–20 minuter, till den fått fin färg.
Blanda ihop färskost med hackade örter, vinäger och salt. Hyvla rädisorna tunt.
När det är 8 minuter kvar på ugnen åker hasselnötterna in för rostning.
När timern på ugnen ringer tas allt ut och hasselnötterna delas i två delar och gruyère rivs över spetskålen.
Lägg örtkräm i botten på en tallrik, lyft försiktigt spetskålen och lägg rakt på krämen. Toppa allting med lite mer gruyère, hyvlade rädisor, hasselnötter och garnera med lite körvel.
Smaklig spis!