top of page

Pumparisotto

Pumparisotto med picklad pumpa, pumpafrö samt bakade champinjoner.
Recept på pumparisotto

Ingredienser

4 dl Arborio ris

1 ½ l grönsaksbuljong

1 ½ dl vitt vin

50 g smör

100 g Bredjsö hård (eller pecorino/parmesan)

500 g butternut pumpa

2 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

12 st champinjoner

4 msk pumpafrö


Gör så här

Skala och skär 400g pumpa i grova bitar, rosta av i ugnen med lite olja och salt tills det är mjukt.

Mixa till en slät puré och smaka av med mer salt om nödvändigt.

Skala och skär 100g pumpa i små kuber (1 cm x 1 cm).

Rosta av champinjonerna i ugn på 180 grader 10 min, med olja, salt och peppar.

Rosta av pumpafrön med lite salt tillsammans med champinjoner.

Koka upp vatten, ättika och socker tillsammans med små kuber av pumpa tills den känns lagom mjuk.

Stek schalottenlök och vitlök på medelhög värme utan att få färg, häll i arborio riset och fortsätt steka i 3 min.

Häll på vitt vin och buljong tills det täcker riset, låt det puttra på låg värme medan du rör om med jämna mellanrum..

Fyll på med vätska så fort riset har absorberat det, och fortsätt röra runt.

När vätskan fylls på för den tredje gången har man i pumpapurén, smör samt hälften av osten.

Lägg upp pumpapuré i mitten av tallriken så att den får flyta ut, toppa med några rostade champinjoner, riven ost samt pumpafrön.

Smaklig måltid!

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page