Krispiga potatiskroketter

Läckra potatiskroketter med trattkantareller och parmesan - går hem hos både liten som stor.
Krispiga potatiskroketter

Ingredienser

  • 400 g mjölig potatis

  • 2 ägg

  • 50 g smör

  • 40 g parmesan

  • 15 g torkade trattkantareller (blötlagda)

  • Persilja

  • Rivet skal från en halv citron

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Mjöl

  • Ägg

  • Panko (asiatiskt lite grövre ströbröd)

Gör så här

Koka potatisen och låt den ånga av ordentligt så den blir ganska torr, passera och blanda med ägg, smör, riven parmesan, hackad persilja, citronskal och stekta kantareller. Smaka av med salt och lite peppar.

Forma små bollar och panera sedan i mjöl, ägg och panko, fritera gyllene och servera antingen som en liten rätt i sig själv med någon god dipp eller som ett härligt tillbehör till det mesta.

Senaste inlägg

Visa alla