Klassikern - en matlagningskurs för de flesta

På Hufvudsta Gård har vi hållit matlagningskurser för företag sedan 1999. Den kurs som vi har haft sedan dess och som vi aldrig kommer att kunna ta bort är Klassikern. Klassikern är en matresa tillbaka i tiden, men med modern tvist. Här lagar vi löjrom med klassiska tillbehör, steker oxfilén till perfektion och slår en grym "bea" från grunden. Middagen avslutar vi med en klassisk marängsviss men med en lyxig twist. Alla råvaror väljer vi från de bästa leverantörerna. Hos oss finns inga tillsatser eller konstigheter. När det gäller kött väljer vi kravmärkt från mindre gårdar och all fisk är MCS märkt. När vi komponerar vår mat tänker vi på att portioner skall anpassas efter vad vi äter och kroppen behöver, så att vi slipper svinn i köket och att slänga mat från tallrikarna som de inte orkar äta upp. Vi tror att man kan äta allt men med måtta, men att det gröna kanske ska vara det som får störst plats på tallriken. Ibland är det dock gott och härligt att lyxa till det och unna sig en riktigt god och klassisk middag.



Klassisk matlagning



Senaste inlägg

Visa alla