top of page

FRÅN EN KRONA TILL EN AV STOCKHOLMS MEST OMTYCKTA KONFERENSANLÄGGNINGAR - HUFVUDSTA GÅRD I SOLNA

  • shirindjavidi
  • 8 okt.
  • 3 min läsning

Uppdaterat: 11 nov.

johan och maria eklund

 

KÖPTE FÖRETAGET FÖR EN KRONA

Det började med en krona och en stark tro på möten mellan människor. När Maria Eklund köpte sitt första företag för bara en krona i början av 90-talet anade hon inte att det skulle bli starten på en framgångssaga som 25 år senare skulle leda till Hufvudsta Gård Boutique House - en av de mest uppskattade platserna för konferens i Solna och dagkonferens i Stockholm. Redan då fanns hennes passion för mat, människor och möten. Idag driver hon verksamheten tillsammans med sin make Johan, och kärnan är fortfarande densamma - att skapa miljöer där människor trivs, utvecklas och inspireras.


– Jag tror fortfarande lika starkt på att skapa härliga miljöer där människor kan trivas på jobbet och där kreativiteten får flöda, säger Maria med ett leende.


EN KONFERENSVERKSAMHET FÖDD UR NYFIKENHET

Historien tar sin början 1993 på David Bagares Gata i Stockholm, där Maria tog över en liten verksamhet som erbjöd kvällskurser till privatpersoner. Här kunde man lära sig allt från makeup och färganalys till jonglering och matlagning.


– Ganska snabbt insåg jag att det var svårt att bygga något hållbart på privatkunder, berättar Maria. Jag började i stället rikta in mig på företagsgrupper och byggde om några rum till konferenslokaler. Det blev startskottet för min första riktiga konferensverksamhet i Stockholm. Hon breddade utbudet med företagsaktiviteter, event och kickoffer, och succén lät inte vänta på sig.


FRÅN STOCKHOLM CITY TILL HUFVUDSTA GÅRD I SOLNA

Utvecklingen av verksamheten tog fart och 1995 öppnade Maria en renodlad konferensanläggning i Stockholm i nyrenoverade lokaler på Engelbrektsgatan, som hon drev i fyra år. Här erbjöds eleganta konferensrum för företag med plats för upp till 35 personer, samt matlagningskurser för företag. Parallellt fortsatte hon att arrangera evenemang och kickoffer även utanför de egna lokalerna.


När verksamheten växte ytterligare började Maria leta efter en större plats att fortsätta utvecklas på. Efter många visningar i stan hamnade hon till slut i Solna - på Hufvudsta Gård, en plats som först kändes lite för avlägsen men som snabbt visade sig vara helt rätt.


– Jag tyckte först att Hufvudsta Gård var både för stort och för långt bort, men potentialen gick inte att missa. Här finns en unik kombination av närhet till stan och lugnet från naturen. Det är bara tolv minuter från Stockholm city, men känns som en annan värld, säger Maria.


Med vattnet, hästhagarna och grönskan runt knuten skapades en plats där människor kunde mötas i ett lugnare tempo - något hon tidigt insåg var viktigt för både kreativitet och välmående. Denna miljö blev grunden för konferenser, företagsevent och teamaktiviteter med fokus på matlagningskurser i Stockholm.


SOLNAS BÄSTA KONFERENS

Hösten 1999 slog Hufvudsta Gård Konferens upp portarna för företag som ville mötas i en vacker miljö med fokus på matupplevelser. Här kombinerades dagkonferens i Solna med gastronomi och omtanke - en filosofi som fortfarande genomsyrar verksamheten. Köket blev hjärtat i huset. Genom åren har flera av gårdens kockar tävlat i Årets Kock, och maten har blivit en självklar del av upplevelsen. En konferens här handlar inte bara om möten och presentationer, utan också om att njuta, samtala och inspireras tillsammans.


– Nu har det gått 25 år sedan starten och jag kan stolt säga att vi är en av Stockholms bästa mötesplatser för företag, kickoff med jobbet och matlagningsaktiviteter i Stockholm. Det är en ynnest att få arbeta här varje dag, tillsammans med fantastiska kollegor, kockar och serviceproffs - människor som brinner för att skapa mat- och mötesupplevelser, säger Maria.


EN LEVANDE PLATS FÖR MÖTEN, MAT OCH MÄNNISKOR

Idag är Hufvudsta Gård Boutique House en plats där allt hänger ihop - maten, miljön och mötena. Hit kommer företag för att hålla konferens i Stockholm, men också för att uppleva något mer: en plats där idéer föds, där skratt hörs från köket och där gemenskapen växer fram naturligt. Och kanske är det just det som är hemligheten bakom framgången - att Maria, trots 25 år i branschen, fortfarande brinner för samma sak som när hon började: att skapa möten mellan människor.


Vill ni uppleva den unika atmosfären själva? Boka er konferens, kickoff eller affärslunch i Solna och känn skillnaden som 25 års erfarenhet gör.





 

Kommentarer


bottom of page