top of page

Heta blåmusslor

Passa på att frossa i musslor nu i början på året då det både är i säsong och lite billigare i pris. Denna rätt är värmande, stärkande och full av säsongens råvaror - och inte alls så svårt som en kan tro!

Recept på heta blåmusslor

Ingredienser

1 kg blåmusslor

1 bananschalottenlök

10 cm blekselleri

½ fänkål

1 morot

10 cm purjolök

150 g färsk chorizo (eller valfri stark korv)

1 röd chili

2 vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja

1 dl grädde

0,5 dl torrt vitt vin


Gör så här 

  1. Börja med att hälla upp musslorna i en skål och skölj dem under kallt vatten.

  2. Finhacka alla grönsaker, purjolöken delas och strimlas på längden. Ställ dessa åt sidan.

  3. Putsa musslorna med stålboll och dra av skägget, de som inte stänger sig eller är trasiga ska kastas.

  4. Värm olja i en kastrull tills den är rykande het.

  5. Börja med att fräsa chorizon, när den har släppt fett och börjar få färg åker resten av grönsakerna, förutom purjolök och persilja, ner i kastrullen. Stek grönsakerna mjuka.

  6. Ha i alla musslor, skaka om och häll i vinet. På med lock och skaka om kastrullen lite då och då.

  7. Efter 6–7 minuter åker grädden och persiljan i, rör runt och servera direkt tillsammans med bröd och aioli.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page