Underbart god och vacker att se på. När du vill imponera lite extra på gästerna… Pilgrimsmusslor passar perfekt som förrätt.

Ingredienser, 6 port.
6 st pilgrimsmusslor
1 gurka till gurkbuljong
1 gurka till små gurkkulor
10 g dill
10 g gräslök
Citron och salt efter smak
1 st grön chili
Gör så här
Kör 1 st gurka, dill och gräslök i en råsaftcentrifug, sila vätskan och smaka av med salt och citron. Ställ i kylen i 1 timme.
Skär grön chili i tunna skivor.
Salta och stek pilgrimsmusslor gyllene i mycket varm panna ca 1 minut på varje sida, de ska vara lite råa i mitten.
Lägg pilgrimsmusslorna på tallrikar, garnera med grön chili och dill. Känner du dig extra kreativ “gröper” du ut små gurkkulor och lägger runt pilgrimsmusslan. Häll slutligen över den kalla gurkbuljongen.