Pilgrimsmusslor

Underbart god och vacker att se på. När du vill imponera lite extra på gästerna… Pilgrimsmusslor passar perfekt som förrätt.
Pilgrimsmusslor

Ingredienser, 6 port.

  • 6 st pilgrimsmusslor

  • 1 gurka till gurkbuljong

  • 1 gurka till små gurkkulor

  • 10 g dill

  • 10 g gräslök

  • Citron och salt efter smak

  • 1 st grön chili

Gör så här

Kör 1 st gurka, dill och gräslök i en råsaftcentrifug, sila vätskan och smaka av med salt och citron. Ställ i kylen i 1 timme.

Skär grön chili i tunna skivor.

Salta och stek pilgrimsmusslor gyllene i mycket varm panna ca 1 minut på varje sida, de ska vara lite råa i mitten.

Lägg pilgrimsmusslorna på tallrikar, garnera med grön chili och dill. Känner du dig extra kreativ “gröper” du ut små gurkkulor och lägger runt pilgrimsmusslan. Häll slutligen över den kalla gurkbuljongen.

Senaste inlägg

Visa alla