top of page
I köket på Hufvudsta Gård

I KÖKET

Vårt öppna kök representerar hjärtat, själen och glädjen på Hufvudsta Gård. Vi är en mötesplats för gastronomi. Mat genomsyrar allt vi gör. En matlagningsaktivitet garanterar inte bara god mat utan även mycket skratt och teamkänsla.

TIM LEIKMAN

Kökschef

Tidigare erfarenheter: Austin Food Works, Kaknästornet, S:ta Claras, Bistro Bestick, Grill, Edsbacka Krog.

Intressen: Mat, musik och skräck i alla dess former.

Favoritkrydda: Alla kryddor, finns ingen som toppar den andra. Alla har sina unika egenskaper.

Favoritkrog: Ardbeg Embassy.

Kulinariska förebilder: Arthur Fjetland, Marco Pierre White.

Bästa matminne: Första hummersoppan och den nyfångade marulken i Bergen Norge med Arthur.

SANDRA PERSSON

Restaurangansvarig

Tidigare erfarenheter: Diverse restauranger inom Svenssons krogar, Taste mesón, Steam hotel, Kasten.

Intressen: Precis det jag arbetar med – mat och dryck. Nästan all min tid går till detta (och nästan hela plånboken).

Favoritkrydda: Saffran.

Favoritkrog: Adam och Albin.

Kulinariska förebilder: Jessie Sommarström. Och min sambo som är en fantastisk matlagare.

Bästa matminne: Pizza som förbereddes och tillagades i liten pizzaugn utomhus. Deg och ost köpt från ett lokalt bageri, tomater och basilika plockades i växthuset. Denna åts i solnedgången, med nära och kära, och en flaska bra Barolo. Stämning, mat och vin i perfektion.

bottom of page