top of page
I köket på Hufvudsta Gård

I KÖKET

Vårt öppna kök representerar hjärtat, själen och glädjen på Hufvudsta Gård. Vi är en mötesplats för gastronomi. Mat genomsyrar allt vi gör. En matlagningsaktivitet garanterar inte bara god mat utan även mycket skratt och teamkänsla.

tim leikman

Kökschef

Tidigare erfarenheter: Austin Food Works, Kaknästornet, S:ta Claras, Bistro Bestick, Grill, Edsbacka Krog.

Intressen: Mat, musik och skräck i alla dess former.

Favoritkrydda: Alla kryddor, finns ingen som toppar den andra. Alla har sina unika egenskaper.

Favoritkrog: Ardbeg Embassy..

Kulinariska förebilder: Arthur Fjetland, Marco Pierre White.

Bästa matminne: Första hummersoppan och den nyfångade marulken i Bergen Norge med Arthur.

JESSICA ZSEBÖ

Restaurangansvarig/Sommelier

Tidigare erfarenheter: Jobbat som servis i 20 år på olika ställen som Friibergh Herrgård, Edsbacka Wärdshus, Hackholmssund, Haymarket by Scandic.

Intressen: Umgås med familj och vänner. Avnjuter gärna god mat och dryck samt gillar att resa.

Vad är det bästa med att jobba på Hufvudsta? Det är nära till skratt med kollegorna, läget med den härliga utsikten, maten och att få ge gästerna en härlig upplevelse.

Vad bidrar du med till teamet? Ett organiserat sinne, ett lugn och nära till skratt.

Om du bara får dricka en enda dryck resten av ditt liv – vad skulle det vara? Det skulle vara bubbel i alla former med en skvätt vatten emellanåt.

johan ljungberg

Kock/Matkreatör

Tidigare erfarenheter: Klassiskt utbildad med stor erfarenhet av det vegetariska köket.

Favoritkrydda: Mängder med favoritkryddor, men extra kärlek till de indiska kryddblandningarna (spiskummin, koriander, chilipeppar, ingefära, saffran, kanel och kardemumma).

Favoritkrog: Crêperie & Logi i Visby, Gotland.

Kulinariska förebilder: Jeong Kwan, Paul Svensson och självklart min mamma.

Bästa matminne: I sommarstugan i Blekinge skärgård tillsammans med nära vänner samlade runt grillen.

bottom of page