Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

Svampsäsongen är här och just idag är det svampens dag!  Pickla dina favoritsvampar så de håller länge och använd till höstens mustiga grytor eller som tillbehör. Ingredienser: 500 g svamp 1 dl vinäger eller ättika 1 dl vatten 1 dl socker 5 st enbär Gör......

När du vill imponera lite extra på gästerna. Passar perfekt som förrätt....

Salsa Brava är ett riktigt gott tillbehör till grillat och passar även utmärkt att dippa majschipsen i....

Grapefrukt drink:5cl Sorgin (Fransk gin med mycket grape i)2cl Citronjuice2cl Blodgrapejuice3cl Svartpeppar och Rosmarin syrup Garnera med Rosmarin och torkad Grape...

Har du varit på konferens hos oss kanske du testat vår goda morotskaka? Här kommer receptet! ...

När en tonåring ger betyget "goda för att vara nyttiga" då vet man att man är någonting riktigt bra på spåren. Dessa rawfoodbollar med cashewnötter, citron och kokos får sötma från honung och kokos och är därför helt utan andra sötningsmedel. ...

Rönnbär är ett riktigt superbär och är fulladdad med C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Ta vara på bären och gör en syrlig och läskande must. Här hittar du receptet! ...

Snart kommer dom svenska små goda cocktailtomaterna, gör som vi och pickla in dom så håller dom länge. 1 del ättika 2 del socker 3 del vatten Gör så här: Låt koka upp. Picka några små hål i tomaterna så den goda lagen även kommer......

200 g grönkålsblad, i små bitar 0,5 msk olivolja havssalt Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg grönkålen i en skål och häll i olivolja och strö på lite salt. Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min....

En flaska vin 1-2 dl vodka eller brännvin (efter smak) 4 tsk strösocker 2 tsk råsocker 2 kanelstänger 10 kryddnejlikor 15 hela kardemummakärnor Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll i vodkan.    ...

4 portioner Ca 20 st pimentos (grön liten mild chili) Flingsalt Olivolja Gör så här: Hetta upp en stekpanna rejält, tillsätt olivolja och stek pimenton i ca 2 min tills den får en härlig gyllene färg. Krydda ordentligt med flingsalt och servera till en iskall öl....

4 portioner Ca 16 st tunna skivor Serranoskinka Gör så här: Lägg ut skinkan på en plåt med smörpapper, torka i ugnen ca 1–1,5 timmar på ca 80 grader tills skinkan har blivit som krispiga chips. Låt svalna och servera som drinksnacks eller topping på en sallad eller...

4 portioner 300 g laxfile 300 g sejrygg Ca 20 st blåmusslor 2 dl vitt vin 2 dl vatten 2 burkar krossade tomater 1 fänkål 1 gul lök 1 morot 2 klyftor vitlök 1 liten bit rotselleri 1 liten apelsin Några kvistar färsk timjan 3 st stjärnanis 2 lagerblad 10 hela fänkålsfrön 0,2 g saffran Salt Svartpeppar Tabasco olivolja Gör så här: Skär fisken i 8 bitar vardera...

4 portioner Ca 8 dl björnbär 100 g smör(rumstempererat) 140 g vetemjöl 100 g socker 1 dl havregryn 1 tsk bakpulver Kanel el kardemumma efter smak Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser till smulet, lägg björnbären i en ugnsform och täck med smulorna, baka i ugnen i ca 35 minuter på 180 grader,...

Recept 4 p 1 st blomkål 1 msk crème fraiche 1 dl mjölk 100 g smör Salt Citron röklåda och rökspån* Gör så här: Smält smöret och rök i lådan i ca 5 min. Plocka blomkålen i mindre bitar och koka mjukt i vatten, häll bort vattnet och låt blomkålen ånga av något. Mixa sedan...

4 portioner Ingredienser Ca 800 g svensk lammstek (putsad och uppbunden) Vitlök Färsk rosmarin Smör till stekning Salt och svartpeppar 1 st gul lök 1 st röd lök 1 banan schalottenlök Olivolja Salt och svartpeppar 8 st stora mospotatisar 100 g smör Ca 1 dl mjölk Ca 50 g ramslök Gör så här: Lammstek-krydda köttet med salt och svartpeppar och bryn runtom...

Läckra potatiskroketter med trattkantareller och parmesan. Går hem hos både liten som stor. 400 g mospotatis 2 ägg 50 g smör 40 g parmesan 15 g torkade trattkantareller (blötlagda) Persilja Rivet skal från en halv citron Salt Svartpeppar Mjöl Ägg Panko (asiatiskt lite grövre ströbröd) Gör så här Koka potatisen och låt den ånga av ordentligt så den blir...

Vi serverar dessa två komponenter tillsammans med flera andra tillbehör som en förrätt, men servera gärna getosten och betorna med en sallad eller som ett tillbehör till stekt torsk. 6 portioner 2,5 dl grädde 3 hela ägg 400 g getost Salt 6 mindre rödbetor Salt Svartpeppar Olivolja Gör så här: Bakad getost – Koka upp grädden...

4 portioner 1 st orange morot 1 st gul morot 1 st röd lök ¼ gurka 1 näve munggroddar 100 g socker 2,5 dl rödvinsvinäger Gör så här: Koka upp socker och vinäger och låt svalna. Skala och skiva löken, dela gurkan och skrapa ur kärnhuset, skär i långa fina strimlor, skala morötterna, dela...