Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

I Sverige finns det mycket vilt och är det något som är ekologiskt så är det viltkött. Såhär lagar du hjortstek med tillhörande sky....

Svampsäsongen är här och just idag är det svampens dag!  Pickla dina favoritsvampar så de håller länge och använd till höstens mustiga grytor eller som tillbehör. Ingredienser: 500 g svamp 1 dl vinäger eller ättika 1 dl vatten 1 dl socker 5 st enbär Gör......

När du vill imponera lite extra på gästerna. Passar perfekt som förrätt....

Salsa Brava är ett riktigt gott tillbehör till grillat och passar även utmärkt att dippa majschipsen i....

Grapefrukt drink:5cl Sorgin (Fransk gin med mycket grape i)2cl Citronjuice2cl Blodgrapejuice3cl Svartpeppar och Rosmarin syrup Garnera med Rosmarin och torkad Grape...

Har du varit på konferens hos oss kanske du testat vår goda morotskaka? Här kommer receptet! ...

När en tonåring ger betyget "goda för att vara nyttiga" då vet man att man är någonting riktigt bra på spåren. Dessa rawfoodbollar med cashewnötter, citron och kokos får sötma från honung och kokos och är därför helt utan andra sötningsmedel. ...

Rönnbär är ett riktigt superbär och är fulladdad med C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Ta vara på bären och gör en syrlig och läskande must. Här hittar du receptet! ...

4 portioner Oxbringan 800g rimmad oxbringa 2 morötter 0,5 rotselleri 1 liten kålrot "I,2,3-lag" 0,5dl Ättika 1 dl Socker 1,5dl Vatten Färskost 200g färskost 1 liten pepparrot Senapsvinägrett Grov senap Olivolja Rödvinsvinäger Till garnering Kruspersilja 2st små hjärtsalladshuvuden Gör så här Koka den rimmade oxbringan tills den är helt mjuk, låt svalna och plocka sedan i fina bitar. Skär grönsakerna (spara 1/3 av kålroten) i grova bitar...

4 portioner 1 st medelstort savojkålshuvud 300 gram blandfärs 50/50 1 dl mjölk till färsen 1 st ägg 2 tsk salt 0,5 tsk vitpeppar 1 nypa riven muskot 1 st finhackad gul lök 0,5 dl risgryn (grötris) 2 msk sirap 100g smör Gör så här 1. Plocka loss bladen från kålhuvet och koka mjuka i lättsaltat vatten, kyl...

200 g svartvinbärspuré 1,5 liter vatten 100 g socker Saften från 1 citron Gör så här Koka upp vatten och socker, dra av från värmen och tillsätt purén och citronsaften, smaka av. Sila upp i flaska, kyl och servera....

Ca 45 stycken 250 g smör, rumstempererat 250 g havregryn 250 g socker 0,75 dl kakao 1 msk vaniljsocker 0,5 dl espresso 0,25 dl sprit t.ex. rom, whisky eller något annat gott passande...

Confitering är en fin, gammal tillagningsmetod som innebär att man först saltar och sedan långsamt kokar in kött, fågel eller fisk, i fett. Metoden gör köttet väldigt mört och smakrikt. Confitering är särskilt vanligt i det franska köket och just confiterad anka (confit de canard)...

45 g äggvita 60 g socker Gör så här Börja med att vispa äggvitan någon minut, tillsätt sedan sockret lite i taget under hård Vispning (elvisp). När marängen är hård och allt socker löst upp sig är det bara att klicka ut eller spritsa på en plåt med...

Byt ut potatischipsen mot en mycket mer spännande variant. Eller använd som tillbehör till en mustig rätt. 1 rödbeta 1 morot 1 palsternacka 2 jordärtskockor Salt Gör så här Skala och hyvla rotfrukterna tunt på en mandolin, fritera i 140 gradig olja tills lätt gyllene. Eftertorka sedan chipsen i ugn på ca...

350 g mörk choklad 150 g mjölkchoklad 15 st dumlekola 2 påsar minimarshmallows 3 dl salta jordnötter 0,5 dl pistagenötter Gör så här Smält chokladen och blanda ihop allting, häll det sedan i en form ca 15x30 cm med smörpapper i botten, kyl och skär i bitar....

1 st bröd Ingredienser 12 g jäst 240 g vatten 30 g honung 425 g Manitoba mjöl 12 g salt Lite olivolja på slutet 4 dl vispgrädde Flingsalt Gör så här: Blanda jästen med fingervarmt vatten, blanda sedan i resterande ingredienser förutom saltet. Kör degen i en bakmaskin i ca 10 min på ganska hög hastighet, tillsätt...

4 portioner Det här är ett härligt och rustikt hösttillbehör till alla möjliga rätter. Testa det till ugnsstekt kyckling – fantastiskt gott! 8 st stora jordärtskockor och ev. hela vitlökar (blir också milda och jättegoda av ugnsrostning) Smör Olivolja Salt Svartpeppar Gärna några stjälkar av lite tåligare kryddväxter så som timjan eller...

3,5cl mörk lagrad tequila 1,5cl kaffelikör Muscovadosocker efter smak (ca en tesked) Kaffe Lättvispad grädde Gör så här: Mät upp spriten i ett glas, tillsätt sockret samt lite kaffe. Rör om så sockret löser upp sig. Fyll upp med kaffe, ca 2 cm från kanten på glaset. Häll den lättvispade grädden...

1 dl vitvinsvinäger 1 schalottenlök 400 g smör, rumstempererat 2 msk forellrom 2 msk löjrom 1 litet knippe gräslök Salt 1 nypa cayennepeppar Gör så här: Finhacka löken och koka ihop med vinägern tills 2 msk återstår. Lägg i smöret i omgångar i den varma vinägern under kraftig vispning. Smaka sedan av såsen med salt och...