Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

Svampsäsongen är här och just idag är det svampens dag!  Pickla dina favoritsvampar så de håller länge och använd till höstens mustiga grytor eller som tillbehör. Ingredienser: 500 g svamp 1 dl vinäger eller ättika 1 dl vatten 1 dl socker 5 st enbär Gör......

När du vill imponera lite extra på gästerna. Passar perfekt som förrätt....

Salsa Brava är ett riktigt gott tillbehör till grillat och passar även utmärkt att dippa majschipsen i....

Grapefrukt drink:5cl Sorgin (Fransk gin med mycket grape i)2cl Citronjuice2cl Blodgrapejuice3cl Svartpeppar och Rosmarin syrup Garnera med Rosmarin och torkad Grape...

Har du varit på konferens hos oss kanske du testat vår goda morotskaka? Här kommer receptet! ...

När en tonåring ger betyget "goda för att vara nyttiga" då vet man att man är någonting riktigt bra på spåren. Dessa rawfoodbollar med cashewnötter, citron och kokos får sötma från honung och kokos och är därför helt utan andra sötningsmedel. ...

Rönnbär är ett riktigt superbär och är fulladdad med C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Ta vara på bären och gör en syrlig och läskande must. Här hittar du receptet! ...

Snart kommer dom svenska små goda cocktailtomaterna, gör som vi och pickla in dom så håller dom länge. 1 del ättika 2 del socker 3 del vatten Gör så här: Låt koka upp. Picka några små hål i tomaterna så den goda lagen även kommer......

200 g grönkålsblad, i små bitar 0,5 msk olivolja havssalt Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg grönkålen i en skål och häll i olivolja och strö på lite salt. Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min....

En flaska vin 1-2 dl vodka eller brännvin (efter smak) 4 tsk strösocker 2 tsk råsocker 2 kanelstänger 10 kryddnejlikor 15 hela kardemummakärnor Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll i vodkan.    ...

1 apelsin i skivor ca ½ dl granatäppelkärnor 10 cl Late Harvest vin (vitt) 1 fl Prosecco 1,5 msk socker 1,5 dl tärnad färsk ananas 1,5 dl granatäppeljuice Gör så här: Rör ner sockret i juicen tills det löser sig. Tillsätt det mousserande vinet samt Late Harvest vinet. Tillsätt sedan apelsinskivorna, tärnad ananas...

Nu börjar våren komma igång på allvar, och då tittar den fantastiskt goda rabarbern äntligen upp! Något som är väldigt gott är att smaksätta rabarbern med goda kryddor. Gurkmeja har en väldigt god och nästan örtig smak, som passar bra ihop med den syrliga rabarbern....

4 port 4 ekologiska ägg 1 dl grädde 1 tsk smör Salt och peppar 60g kalixlöjrom Ramslök Gör så här: Knäck äggen försiktigt och spara äggskalen till servering. Smält smör i en kastrull. Tillsätt ägg och rör på svag värme tills ägget stelnar. Vispa i grädden och rör till en slät smet. Smaka...

4 cl Mandarinvodka 2 cl ägglikör 2 cl Limejuice 0,5 cm färsk ingefära Iskuber Mynta till garnering Gör så här: Skala och riv ingefära fint. Kyl glaset med iskuber och lite vatten. Skaka all ingredienser med is i en shaker. Häll bort isvattnet ur glasen. Sila upp drinken. Garnera med myntablad....

4 port 4 skivor vit surdegslimpa 4 ägg 1 näve babyspenat 2 msk ättika eller vitvinsvinäger 4 skivor rökt skinka 2 äggulor 2 dl smält smör (ca 50 grader varmt) 1 citron Salt Gör så här: Hollandaise vispa ihop ägg, saft från halva citronen, 1 msk vatten  och lite salt, vispa sedan över vattenbad till lätt fluffigt...

Aperol Spritz är en enkel men väldigt uppskattad drink. Gör sig väldigt bra under sommartider som en svalkande drink. Ingredienser 3 delar Prosecco (mousserande vin) 2 delar Aperol 1 del soda Gör så här: Fyll ett stort vinglas rikligt med is. Häll på mousserande vin, Aperol och toppa med soda. Garnera...

1 drink Ingredienser 4 cl ljus rom 4 cl sockerlag med rosmarin 1 dl färskpressad apelsinjuice Champagne Apelsin Gör så här: Lägg en tunt skivad apelsinskiva i glaset. Häll i rom, sockerlag och apelsinjuice i glaset, rör om. Fyll glaset med krossad is och toppa sedan med champagne (eller annat mousserande)...

Antal: 3–4 st bröd Ingredienser 100 g smör 50 g surdeg 25 g jäst 2 st flaskor (33 cl) porter 1 st flaska (33 cl) julmust 1/2 msk nejlika 2 tsk mald pomerans 1 msk ingefära 840 g rågsikt 210 g mörk sirap 1 msk salt 2 dl russin 960 g vetemjöl Gör så här: Blanda samman jästen med  kall must...

2 msk lingon 1 kvist rosmarin 1 tsk socker 1 st lime 6 cl Gin Sodavatten Gör så här: Muddla lime, lingon, cointreau och rosmarin i botten av ett glas tillsammans med sockret. Fyll glaset med krossad is och toppa med lite sodavatten. Tips: Om man önskar en lite sötare drink med mer citrustoner,...

4 st äpplen, gärna Ingrid Marie 1 liten schalottenlök 1 knippe libbsticka ½ dl socker krossade enbär salt Gör såhär: Dela och kärna ur äpplena. Hacka löken fint. Koka på svag värme tills äpplena blivit till mos och löken är mjuk. Blanda i sockret och låt svalna. Smaka upp med hackad libbsticka,...

35 stycken 100 g smör, rumstempererat 100 g havregryn 100 g socker 3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2 msk espresso 1 msk sprit, mörk rom el whiskey 0,5 msk pepparkakskryddor (ingefära, kanel, nejlika, kardemumma) efter smak Gör så här Se till att smöret är lagom tempererat. Häll i de torra ingredienserna och blanda runt...

36 st småkakor eller 12 stora 2 st stora ägg 75 g socker citronzest från ½ citron 90 g mjöl 5 g bakpulver 90 g smör, smält 2 tsk pepparkakskryddor efter smak Gör så här Vispa ägg, socker och citron skalet poröst. Vänd ner det siktade mjölet, kryddorna och bakpulvret. Häll ner det smälta...