Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

Svampsäsongen är här och just idag är det svampens dag!  Pickla dina favoritsvampar så de håller länge och använd till höstens mustiga grytor eller som tillbehör. Ingredienser: 500 g svamp 1 dl vinäger eller ättika 1 dl vatten 1 dl socker 5 st enbär Gör......

När du vill imponera lite extra på gästerna. Passar perfekt som förrätt....

Salsa Brava är ett riktigt gott tillbehör till grillat och passar även utmärkt att dippa majschipsen i....

Grapefrukt drink:5cl Sorgin (Fransk gin med mycket grape i)2cl Citronjuice2cl Blodgrapejuice3cl Svartpeppar och Rosmarin syrup Garnera med Rosmarin och torkad Grape...

Har du varit på konferens hos oss kanske du testat vår goda morotskaka? Här kommer receptet! ...

När en tonåring ger betyget "goda för att vara nyttiga" då vet man att man är någonting riktigt bra på spåren. Dessa rawfoodbollar med cashewnötter, citron och kokos får sötma från honung och kokos och är därför helt utan andra sötningsmedel. ...

Rönnbär är ett riktigt superbär och är fulladdad med C-vitamin, mineraler och antioxidanter. Ta vara på bären och gör en syrlig och läskande must. Här hittar du receptet! ...

Snart kommer dom svenska små goda cocktailtomaterna, gör som vi och pickla in dom så håller dom länge. 1 del ättika 2 del socker 3 del vatten Gör så här: Låt koka upp. Picka några små hål i tomaterna så den goda lagen även kommer......

200 g grönkålsblad, i små bitar 0,5 msk olivolja havssalt Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg grönkålen i en skål och häll i olivolja och strö på lite salt. Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min....

En flaska vin 1-2 dl vodka eller brännvin (efter smak) 4 tsk strösocker 2 tsk råsocker 2 kanelstänger 10 kryddnejlikor 15 hela kardemummakärnor Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll i vodkan.    ...

5 dl gula ärtor 2 msk spiskummin 2 msk salt 1 msk tahini 3 msk olivilja 3 st klyftor riven vitlök Zest och saft från 1 citron Några droppar tabasco Gör så här: Blötlägg ärtor 1 dygn och koka dom sedan mjuka i saltat vatten. Luft upp ärtorna och mixa tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka...

400 g mörk choklad 25000 g mjölkchoklad 220 st dumlekola 21 påsar minimarshmallows 34 dl salta jordnötter 1dl pistage Gör så här: Smält chokladen och blanda ihop allt, gjut i plåt med smörpapper i botten. Strö lite flingsalt på rocky roaden, ställ i kylen och skär fina bitar när den satt sig....

230g vitt sesamfrö 240g pumpakärnor 230g solrosfrö 240g majsmjöl 120g krossat linfrö 17g salt 2dl rapsolja 8 dl kokande vatten Gör så här: Blanda alla torra ingredienser och häll över kokande vatten, tillsätt oljan och låt stå ca 20 min. 150grader ca 40min. Lycka till!...

1 dl fiberhavregryn 1 dl solroskärnor 1 dl pumpafrön 1/2 dl sesamfrö vit 1/2 dl russin 1/2 dl torkad frukt 2 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 1 msk kakao 2 msk ekologisk honung 2 äggvitor 1/2 dl kaffe Gör så här: Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i honung, äggvita och kaffe. Klä en form med bakplåtspapper, pressa...

2cl fläderlikör (St-Germain är en riktigt bra fläderlikör) Bubbel En enkel fördrink men ändå lite roligare än bara bubbel. Häll i likören i champagneglas och fyll sedan upp med valfritt bubbel, gärna något torrt eftersom det är likör i. Cava/prosecco går utmärkt! Må det smaka!...

3cl gin 2cl fläderlikör (St-Germain är en riktigt bra fläderlikör) Tonic Citron/inlagda fläderblommor Fyll ett glas med is, häll i gin och fläderlikör. Toppa upp med tonic och dekorera med en citronskiva och ev. fläderblommor. Smaka av och tillsätt citronjuice om den är för söt. Lycka till! ...

En väldigt god och rolig variant på whisky sour. Just bourbon och hallon passar väldigt bra tillsammans och det här är faktiskt min personliga favoritvariant av whisky sour! 5cl bourbon 3cl citron 2cl sockerlag 3-4 färska hallon Skaka sedan med is och häll i ett cocktailglas genom en sil för att...

3cl gin 2cl röd vermouth 2cl Campari Bitter Häll ner all i ett glas och rör runt med is så att den kyls ner. Garnera sedan med apelsin....

2 liter havregryn 2 dl vatten 6 msk honung 2 dl gojibär 2 dl torkad papaja 2 dl kokosflingor 2 dl gula russin 2 dl solroskärnor 2 dl pumpafrön Gör så här: Lägg havregryn på en plåt och slå på vatten och honung. Knåda ihop med händerna och rosta sedan i ugnen i ca 20 minuter på...

Vetedeg 250g vatten 575g vetemjöl 100g strösocker 100g normalsaltat smör 12g grovmalen kardemumma 35g jäst 7g salt 1 ägg Fyllning 250g mandelmassa 150g rumstempurerat smör 12g malen kanel 1,5msk vatten 100g hackad pistage Topping 100g grovt hackad pistage 100g pärlsocker Sockerlag 1dl vatten 1dl socker Gör så här: Gör i ordning degen och ställ in på en bricka i kylen i ca 1-2 timmar. Mjöla bordet och kavla...

1l grädde 1dl filmjölk salt Gör så här Blanda grädden & filmjölken i en bunke, lägg över i en plastlåda med lock. Täck lådan med aluminiumfolie och låt stå framme i rumstemperatur (ca 19-21 grader) i 3 dygn. Vispa den syrade grädden tills smör bildas. Lyft ur smöret ur kärnmjölken och skölj...

Ramslök, när ramslöken kommer på våren så kommer först de späda små peppriga bladen som är ganska snälla i smaken men utsökta. Sen kommer de mer fylliga bladen som ger en ännu starkare smak av färsk härlig ramslök, därefter kommer knopparna som sedan blir super...