Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Mat är viktigt och ibland ska vi tillåta oss att njuta. Men vi vill också dela med oss av all den kunskap vi har kring Clean Food och varför det är viktigt att äta rätt i vardagen. Därför har vi startat denna receptblogg. Följ oss gärna mot ett godare och nyttigare liv!

Snart kommer dom svenska små goda cocktailtomaterna, gör som vi och pickla in dom så håller dom länge. 1 del ättika 2 del socker 3 del vatten Gör så här: Låt koka upp. Picka några små hål i tomaterna så den goda lagen även kommer......

200 g grönkålsblad, i små bitar 0,5 msk olivolja havssalt Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg grönkålen i en skål och häll i olivolja och strö på lite salt. Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min....

En flaska vin 1-2 dl vodka eller brännvin (efter smak) 4 tsk strösocker 2 tsk råsocker 2 kanelstänger 10 kryddnejlikor 15 hela kardemummakärnor Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll i vodkan.    ...

Hufvudsta Julsnaps 2018 1.5 liter renat Ekologiskt Brännvin 10 st krossade Tonkabönor 1 matsked Saffran 8 st Kanelstänger 3 st Pomeransskal 1 matsked Nejlika Grovhacka ner ingredienserna, häll ihop med brännvinet och låt stå i 1-2 veckor svalt. Rör om lite då och då under......

Nyårschampagnen 2018 André Clouet är kanske världens mest prisvärda champagne. Den är gjord på 100% Pinot Noir runt Grand Cru-byn Bouzy i Champagne. Här hittar du toner av röda äpplen, plommon och ljust rostat bröd. Lite mer kropp än i den klassiska champagnen på grund......

Letar du efter ett passande vin till julbordet? Det kanske bästa valet rakt igenom är en riesling med hög syra och en släng restsötma för att möta upp sötman i vårt svenska julbord. R3 Riesling är ett perfekt ekologiskt exemplar från den hyllade producenten Corvers......

På senare år har trenden vänt i Kalifornien och nu mera produceras fantastiska exemplar av Pinot Noir och inte bara tunga Cabernet Sauvignon viner. Sonoma County ligger strax väster om Napa Valley och har ett något mildare klimat vilket gör att elegansen och lättheten i......

Här kommer troligen världens enklaste recept! 1 pressad citron, helst ekologisk 2 ca delar ljummet vatten 16 hälsofördelar att dricka ljummen citronjuice Citron innehåller mycket vitamin C Citron innehåller pectinfibrer vilket verkar antibakteriellt Citron balanserar PH-värdet i kroppen Citronjuice tidigt på morgonen hjälper till att......

250 gr ekologiska grönsaker (bladselleri, gurka, färsk bladspenat) 1/2 ekologisk citron 1/2 ekologiskt grönt äpple eller en bit melon Kokosvatten Gör såhär: Väg upp cirka 250 gram grönskar per person och skär gurka och selleri i mindre bitar. Lägg allt i en mixer eller en......

Te, valfri sort Citron, myta eller citronmeliss Honung Gör så här: Koka upp vatten och häll över önskad tesort. Använd tepåsar eller löste av bra kvalitet. Bägge går bra. Sila bort teet om det är löste. Skiva ner lite citron, mynta eller citronmeliss. Tillsätt sedan......

250 g spetskål eller färsk vitkål 1 morot 1/2 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 1/2 dl hackad bladpersilja 1 dl kvarg (10%) 1/2 msk dijonsenap salt svartpeppar Gör så här: Skär kålen i halvor och skär bort rotstocken. Finstrimla kålen, använd gärna en osthyvel så......

1dl vildris Olja Vatten Gör så här: Koka vildriset i saltat vatten tills det är helt klart, lägg på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen alternativt tork(om man har) på ca 60c ungefär 12h, värm olja tills den börjar ryka(ca 240c) och fritera......

Vetedeg 250g vatten 575g vetemjöl 100g strösocker 100g normalsaltat smör 12g grovmalen kardemumma 35g jäst 7g salt 1 ägg Fyllning 250g mandelmassa 150g rumstempurerat smör 12g malen kanel 1,5msk vatten 100g hackad pistage Topping 100g grovt hackad pistage 100g pärlsocker Sockerlag 1dl vatten 1dl socker Gör så här: Gör i ordning degen och ställ in på en bricka i kylen i ca 1-2 timmar. Mjöla bordet och kavla...

1l grädde 1dl filmjölk salt Gör så här Blanda grädden & filmjölken i en bunke, lägg över i en plastlåda med lock. Täck lådan med aluminiumfolie och låt stå framme i rumstemperatur (ca 19-21 grader) i 3 dygn. Vispa den syrade grädden tills smör bildas. Lyft ur smöret ur kärnmjölken och skölj...

Ramslök, när ramslöken kommer på våren så kommer först de späda små peppriga bladen som är ganska snälla i smaken men utsökta. Sen kommer de mer fylliga bladen som ger en ännu starkare smak av färsk härlig ramslök, därefter kommer knopparna som sedan blir super...

5 dl vatten ½ dl olivolja 2 msk salt 5 dl vetemjöl 3 dl rågsikt 2 msk honung 2 dl sesamfrön Gör så här: Blanda allt förutom sesamfröna i en matberedare med vinge till en homogen deg. Mjöla bordet och kavla ut tunt, pensla med vatten och strö på sesamfröna och flingsalt. 200 grader i...

200g torkad aprikos 3 msk kokhett vatten 1 msk flytande honung 2 dl kokosflingor 1dl hackad mandel Limecest från 1 lime Gör så här: Mixa allt till en slät kräm, forma till bollar och rulla sedan i kokosflingor. Låt stå i kylen i ungefär en timme. Lycka till!...

Ett vin med mestadels cabernet sauvignon ifrån Maremma, Italien. Otroligt mycket svarta vinbär, viol och choklad toner, perfekt till lite mustigare kötträtter på lamm eller nöt....

Välgjord pinot noir med kryddiga toner, röda bär och fat.  Här visar sig Chile från sin bästa sida med elegans och balans. Drick det som det är, till grillad fisk eller ljusa kötträtter....

Piemonte handlar inte bara om Nebbiolo och Barolo, utan det finns även riktigt bra viner gjorda på Barbera, här från producenten Borgogno. Ett smakrikt och kryddigt vin med en bra syra, gör sig bra med smakrikare kötträtter och viltkött....