Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Därför vill vi dela med oss av vår kärlek för mat och dryck samt ge er våra bästa kocktips. Smaklig måltid!

2cl fläderlikör (St-Germain är en riktigt bra fläderlikör) Bubbel En enkel fördrink men ändå lite roligare än bara bubbel. Häll i likören i champagneglas och fyll sedan upp med valfritt bubbel, gärna något torrt eftersom det är likör i. Cava/prosecco går utmärkt! Må det smaka!...

3cl gin 2cl fläderlikör (St-Germain är en riktigt bra fläderlikör) Tonic Citron/inlagda fläderblommor Fyll ett glas med is, häll i gin och fläderlikör. Toppa upp med tonic och dekorera med en citronskiva och ev. fläderblommor. Smaka av och tillsätt citronjuice om den är för söt.......

En väldigt god och rolig variant på whisky sour. Just bourbon och hallon passar väldigt bra tillsammans och det här är faktiskt min personliga favoritvariant av whisky sour! 5cl bourbon 3cl citron 2cl sockerlag 3-4 färska hallon Skaka sedan med is och häll i ett......

3cl gin 2cl röd vermouth 2cl Campari Bitter Häll ner all i ett glas och rör runt med is så att den kyls ner. Garnera sedan med apelsin....

2L havregryn 2dl vatten 6 msk honung 2dl gojibär 2dl torkad papaja 2dl kokosflingor 2dl gula russin 2dl solroskärnor 2dl pumpafrön Gör så här: Lägg havregrynen på en plåt och slå på vatten och honung. Knåda ihop med händerna och rosta sedan i ugnen i......

Vetedeg 250g vatten 575g vetemjöl 100g strösocker 100g normalsaltat smör 12g grovmalen kardemumma 35g jäst 7g salt 1 ägg Fyllning 250g mandelmassa 150g rumstempurerat smör 12g malen kanel 1,5msk vatten 100g hackad pistage Topping 100g grovt hackad pistage 100g pärlsocker Sockerlag 1dl vatten 1dl socker......

1l grädde 1dl filmjölk salt Gör så här Blanda grädden & filmjölken i en bunke, lägg över i en plastlåda med lock. Täck lådan med aluminiumfolie och låt stå framme i rumstemperatur (ca 19-21 grader) i 3 dygn. Vispa den syrade grädden tills smör bildas.......

Ramslök, när ramslöken kommer på våren så kommer först de späda små peppriga bladen som är ganska snälla i smaken men utsökta. Sen kommer de mer fylliga bladen som ger en ännu starkare smak av färsk härlig ramslök, därefter kommer knopparna som sedan blir super......

5 dl vatten ½ dl olivolja 2 msk salt 5 dl vetemjöl 3 dl rågsikt 2 msk honung 2 dl sesamfrön Gör så här: Blanda allt förutom sesamfröna i en matberedare med vinge till en homogen deg. Mjöla bordet och kavla ut tunt, pensla med......

200g torkad aprikos 3 msk kokhett vatten 1 msk flytande honung 2 dl kokosflingor 1dl hackad mandel Limecest från 1 lime Gör så här: Mixa allt till en slät kräm, forma till bollar och rulla sedan i kokosflingor. Låt stå i kylen i ungefär en......

Torr, mineralrik, härliga äppel- och citrustoner och en liten touch av ekfat. Drick det som det är, till skaldjur, fisk eller ljust kött, gärna med en tydlig sälta eller syra....

Ett vin med mestadels cabernet sauvignon ifrån Maremma, Italien. Otroligt mycket svarta vinbär, viol och choklad toner, perfekt till lite mustigare kötträtter på lamm eller nöt....

2cl fläderlikör (St-Germain är en riktigt bra fläderlikör) Bubbel En enkel fördrink men ändå lite roligare än bara bubbel. Häll i likören i champagneglas och fyll sedan upp med valfritt bubbel, gärna något torrt eftersom det är likör i. Cava/prosecco går utmärkt! Må det smaka! ...

3cl gin 2cl fläderlikör (St-Germain är en riktigt bra fläderlikör) Tonic Citron/inlagda fläderblommor Fyll ett glas med is, häll i gin och fläderlikör. Toppa upp med tonic och dekorera med en citronskiva och ev. fläderblommor. Smaka av och tillsätt citronjuice om den är för söt. Lycka till! ...

En väldigt god och rolig variant på whisky sour. Just bourbon och hallon passar väldigt bra tillsammans och det här är faktiskt min personliga favoritvariant av whisky sour! 5cl bourbon 3cl citron 2cl sockerlag 3-4 färska hallon Skaka sedan med is och häll i ett cocktailglas genom en sil för att...

3cl gin 2cl röd vermouth 2cl Campari Bitter Häll ner all i ett glas och rör runt med is så att den kyls ner. Garnera sedan med apelsin....

2L havregryn 2dl vatten 6 msk honung 2dl gojibär 2dl torkad papaja 2dl kokosflingor 2dl gula russin 2dl solroskärnor 2dl pumpafrön Gör så här: Lägg havregrynen på en plåt och slå på vatten och honung. Knåda ihop med händerna och rosta sedan i ugnen i ca 20 min på 200 grader tills grynen är torra...

Vetedeg 250g vatten 575g vetemjöl 100g strösocker 100g normalsaltat smör 12g grovmalen kardemumma 35g jäst 7g salt 1 ägg Fyllning 250g mandelmassa 150g rumstempurerat smör 12g malen kanel 1,5msk vatten 100g hackad pistage Topping 100g grovt hackad pistage 100g pärlsocker Sockerlag 1dl vatten 1dl socker Gör så här: Gör i ordning degen och ställ in på en bricka i kylen i ca 1-2 timmar. Mjöla bordet och kavla...

1l grädde 1dl filmjölk salt Gör så här Blanda grädden & filmjölken i en bunke, lägg över i en plastlåda med lock. Täck lådan med aluminiumfolie och låt stå framme i rumstemperatur (ca 19-21 grader) i 3 dygn. Vispa den syrade grädden tills smör bildas. Lyft ur smöret ur kärnmjölken och skölj...

Ramslök, när ramslöken kommer på våren så kommer först de späda små peppriga bladen som är ganska snälla i smaken men utsökta. Sen kommer de mer fylliga bladen som ger en ännu starkare smak av färsk härlig ramslök, därefter kommer knopparna som sedan blir super...

5 dl vatten ½ dl olivolja 2 msk salt 5 dl vetemjöl 3 dl rågsikt 2 msk honung 2 dl sesamfrön Gör så här: Blanda allt förutom sesamfröna i en matberedare med vinge till en homogen deg. Mjöla bordet och kavla ut tunt, pensla med vatten och strö på sesamfröna och flingsalt. 200 grader i...

200g torkad aprikos 3 msk kokhett vatten 1 msk flytande honung 2 dl kokosflingor 1dl hackad mandel Limecest från 1 lime Gör så här: Mixa allt till en slät kräm, forma till bollar och rulla sedan i kokosflingor. Låt stå i kylen i ungefär en timme. Lycka till!...

Ett vin med mestadels cabernet sauvignon ifrån Maremma, Italien. Otroligt mycket svarta vinbär, viol och choklad toner, perfekt till lite mustigare kötträtter på lamm eller nöt....