Smaka på våra recept

I princip dagligen får vi frågor från våra gäster om hur vi gjorde den där goda såsen, hur köttet kunde bli så mört eller hur brödet får den där perfekt knapriga ytan. Därför vill vi dela med oss av vår kärlek för mat och dryck samt ge er våra bästa kocktips. Smaklig måltid!

Torr, mineralrik, härliga äppel- och citrustoner och en liten touch av ekfat. Drick det som det är, till skaldjur, fisk eller ljust kött, gärna med en tydlig sälta eller syra....

Ett vin med mestadels cabernet sauvignon ifrån Maremma, Italien. Otroligt mycket svarta vinbär, viol och choklad toner, perfekt till lite mustigare kötträtter på lamm eller nöt....

Välgjord pinot noir med kryddiga toner, röda bär och fat.  Här visar sig Chile från sin bästa sida med elegans och balans. Drick det som det är, till grillad fisk eller ljusa kötträtter....

Piemonte handlar inte bara om Nebbiolo och Barolo, utan det finns även riktigt bra viner gjorda på Barbera, här från producenten Borgogno. Ett smakrikt och kryddigt vin med en bra syra, gör sig bra med smakrikare kötträtter och viltkött....

Är det något vi alla älskar här på Hufvudsta så är det champagne. Om man nu mot förmodan missat Roederer, så är det dags att ändra på det snarast, grym NV med en fantastisk brödighet, nu på menyn till våra snacks. Vi har även lite......

En sak som jag ofta får höra när jag står i baren är varför jag inte muddlar mynta när jag gör tex en Mojito. Det som händer när man muddlar mynta är att man får fram en smak som jag gärna undviker i en fräsch......

3 dl vatten 2 dl tranbärsjuice 6 cl kinabarkspulver (mal ner så gott det går) 1/4 dl citronsyra 4 st citron (rivet skal) 1 dl hackat citrongräs En halv tesked stött kryddpeppar En nypa salt Cirka 4 dl agavesirap (kan ta lite mindre, föredrar själv......

2 dl (ca 200 g) mixad ingefära 5 dl vatten 1 citron, finrivet skal 1 tsk citronsyra 1,5 krm salt 2 dl ljust muscovadosocker 2 dl råsocker Skölj och mixa ingefäran i en matberedare (den behöver inte skalas om man sköljer den noga). Mixa riktigt......

5cl gin 3cl citron 2cl sockerlag 7-10 myntablad South Side är en riktigt härlig cocktail med mycket myntasmak och roligt med att göra någon annan drink än mojito på mynta! Lägg ner allt i en shaker med is, skaka ordentligt så man får ut bra......

Ett vin med mestadels cabernet sauvignon ifrån Maremma, Italien. Otroligt mycket svarta vinbär, viol och choklad toner, perfekt till lite mustigare kötträtter på lamm eller nöt....

Välgjord pinot noir med kryddiga toner, röda bär och fat.  Här visar sig Chile från sin bästa sida med elegans och balans. Drick det som det är, till grillad fisk eller ljusa kötträtter....

Piemonte handlar inte bara om Nebbiolo och Barolo, utan det finns även riktigt bra viner gjorda på Barbera, här från producenten Borgogno. Ett smakrikt och kryddigt vin med en bra syra, gör sig bra med smakrikare kötträtter och viltkött....

Är det något vi alla älskar här på Hufvudsta så är det champagne. Om man nu mot förmodan missat Roederer, så är det dags att ändra på det snarast, grym NV med en fantastisk brödighet, nu på menyn till våra snacks. Vi har även lite andra...

En sak som jag ofta får höra när jag står i baren är varför jag inte muddlar mynta när jag gör tex en Mojito. Det som händer när man muddlar mynta är att man får fram en smak som jag gärna undviker i en fräsch myntadrink...

3 dl vatten 2 dl tranbärsjuice 6 cl kinabarkspulver (mal ner så gott det går) 1/4 dl citronsyra 4 st citron (rivet skal) 1 dl hackat citrongräs En halv tesked stött kryddpeppar En nypa salt Cirka 4 dl agavesirap (kan ta lite mindre, föredrar själv när den är lite syrligare) 3 kvistar rosmarin Blanda alla...

2 dl (ca 200 g) mixad ingefära 5 dl vatten 1 citron, finrivet skal 1 tsk citronsyra 1,5 krm salt 2 dl ljust muscovadosocker 2 dl råsocker Skölj och mixa ingefäran i en matberedare (den behöver inte skalas om man sköljer den noga). Mixa riktigt ordentligt så att den nästan blir till puré. Koka...

5cl gin 3cl citron 2cl sockerlag 7-10 myntablad South Side är en riktigt härlig cocktail med mycket myntasmak och roligt med att göra någon annan drink än mojito på mynta! Lägg ner allt i en shaker med is, skaka ordentligt så man får ut bra med myntasmak. Häll upp i ett...