Provningar för alla smaker

På Hufvudsta Gård Mat & Möten gillar vi verkligen mat och dryck. Vi erbjuder så klart flera aktiviteter i samband med ditt möte som har just med det att göra. Förutom matlagningskurser med våra superduktiga matkreatörer kan du och din grupp också boka provningar med vår egen dryckesexpert, sommelier Anna Wallner.

Annas stora passion i livet är dryck och bland dem klappar nog hjärtat mest för det spanska bubblet Cava, så pass att hon skrivit boken ”Cava – bubblande glädje”. (hon är dessutom en av Svergies främsta experter på just Cava) En provning med Anna är en familjär och avslappnad tillställning där vikten läggs på din egen upplevelse av drycken. Att du hittar din smakprofil och får lista ut vad du tycker om egentligen. Allt efter Annas filosofi ”- Livet går ut på att njuta!”

Här följer några förslag på teman, men så klart skräddarsyr vi provningar som passar just din grupp efter er smak och era önskemål eller, kanske ett föredrag om dryck!

Sherry – Ett vin för tanter eller världens bästa ostvin?
Engelska damer har en flaska pale cream sherry stående i vardagsrummet, det är allmänt känt. Man vet aldrig ifall det kommer besök eller om andan skulle falla på att ta ett litet glas till eftermiddagen. Men när drack resten av oss sherry senast? Låt Anna ge dig en möjlighet att briljera nästa gång du bjuder hem vänner på middag. Sherry till ostbrickan… en hemlighet allt för få känner till.

Cava – Billigt bubbel eller världens mest underskattade dryck?
Anna hävdar med bestämdhet det senare! Låt henne visa varför Cava både har bredd, djup och långt fler användningsområden än du någonsin kunnat tänka dig. Inte nog med att du kommer att fira oftare efter denna provning, Anna lovar också att du får en unik inblick i Cavans värld.

Dyrt eller billigt? Hur lätt är det att känna skillnad?
Vad är det egentligen för skillnad på dyrt och billigt vin? Vad är det vi betalar för och hur mycket bättre vin får man egentligen för några tjugor mer? Är det bara priset och smaken som spelar någon roll eller finns det fler aspekter att ta hänsyn till? Men den stora frågan är ju självfallet om du känner skillnad? Inte för Annas skull utan för din egen. Kom och upptäck vad du gillar och om de där extra tjugorna faktiskt gör någon skillnad för just dig.

Fler provningar på Huvudsta Gård Mat & Möten: Öl till efterrätten? Du skämtar… eller?,  Så du föredrar Champagne. Är du verkligen helt säker?,  ABC – anything but Chardonnay! Eller varför inte: Ost och dryck i kombination. Pinot Noir – det röda lätta vinet, Spanska viner, Franska viner, Orsak och verkan – Vad passar till vilken mat och varför. Ost och dryck i kombination. Hör av dig så hjälper vi dig!