Vad är skillnaden på dyr Champagne och billigt mousserande och är alltid den dyraste bäst?

Vad är mer festligt än ett glas bubbligt vin? På systemet och restaurang finns det numera en djungel med olika producenter från världens alla hörn. Vad ska man välja? Och vad skiljer dom åt? Vi går igenom kända Mousserande vin och pratar om olika tillverknings metoder. Avslutningsvis kör vi en blindprovning som går ut på att lära sig själv vad man föredrar i ett bubbligt vin!

 

Husman

Nu kan ni lära er att laga riktig husmanskost av ingen mindre än Stefan Ekengren som är kreativ ledare på Hufvudsta Gård och kökschef på Restaurang Galleriet, Görvälns Slott. Stefans kokbok HUSMAN ingår i priset för kursen så resan mot att bli en person som lagar och bjuder på husmanskost får en riktig kickstart!

Low Carb

Nu har du och ditt företag möjlighet att laga mat tillsammans med lic. kostrådgivare Jill Wallentin, kanske mer känd som Jills mat, som är specialiserad på glutenfri lågkolhydratskost. Förutom en massa ny inspiration får ni även med er varsitt exemplar av hennes kokbok Jills mat efter säsong.

Tapas

När våra matkreatörer besökte Barcelona spånade de fram temat Barcelona Nordic som blir det perfekta äktenskapet mellan det svenska och det katalanska köket och innehåller givetvis både tapas och Créma Catalana. Självklart dricker vi spanska regionala viner till som Priorat och Cava.

Franskt

Två sparrisar i kors med en klick sås på en överdimensionerad tallrik – det är ofta så det franska köket gestaltas. Men den franska bistromaten är så mycket mer – elegant men också passionerad. Under kvällen lagar vi moule, helstekt kyckling med citron och vitlök och en härlig tarte tatin. Bon appetit!

Retro

Det går mode i mat precis som allt annat, men vi har alla speciella matminnen som vi inte vill släppa. Återupplev klassiska maträtter i en uppdaterad tappning. Vi kommer att använda oss av råvaror så som löjrom, mandelpotatis, svartrötter och kalv och avslutar med blåbärsufflé och hemgjord vaniljglass.

Västerbotten

Västerbotten är en av Sveriges mest spännande matregioner och är känt för maträtter baserade på bland annat ren, röding, Västerbottensost, hjortron, lingon och kantareller. I den västerbottniska naturen dignar det av råvaror som återfinns i deras matkultur och som används av landskapets alla mathantverkare.