top of page

Vår egen glögg

Idag är det Glöggens dag och vad passar bättre än att göra Hufvudsta Gårds egen glögg? Vi har skapat en kryddblandning med julens bästa smaker.
Gör din egen glögg, recept

Ingredienser

1 st kanelstång

6 st hel kryddnejlika

1 st torkad ingefära

1 krm riven ingefära

4 st kardemummakärnor

1,5 st torkade pomeransskal

2 cl apelsinjuice

1 dl torkade tranbär

1 dl okryddat brännvin

0,5 dl mörk rom

75 cl rött vin (fruktigt och inte ekfatslagrat)

1,5 dl strösocker


Gör så här

Lägg kanelstång, kryddnejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal, apelsinjuice och tranbär i en glasburk, häll på brännvin och rom. Låt blandningen stå i 4 dagar, skaka burken 1-2 gånger om dagen.


Sila av vätskan i en kastrull, addera en flaska vin och värm upp drycken på svag värme. Tillsätt sockret i omgångar, smaka av till önskad sötma är uppnådd. Häll upp glöggen i glasflaska eller burk, och förvara i kylen.


Värm upp till lagom temperatur och servera i passande glas, helst med öra.

Senaste inlägg

Visa alla

Julsnaps

Comments


bottom of page