Oxbringa har en fyllig smak men kräver lång tillagning. När bindväven löses upp blir köttet så mört att det smälter på tungan.

Ingredienser, 4 port.
800 g rimmad oxbringa
2 morötter
0,5 rotselleri
1 liten kålrot
“I,2,3-lag” 0,5dl Ättika 1 dl Socker 1,5dl Vatten
Färskost 200g färskost 1 liten pepparrot
Senapsvinägrett Grov senap Olivolja Rödvinsvinäger
Till garnering Kruspersilja 2 st små hjärtsalladshuvuden
Gör så här
Koka den rimmade oxbringan tills den är helt mjuk, låt svalna och plocka sedan i fina bitar.
Skär grönsakerna (spara 1/3 av kålroten) i grova bitar och rosta mjuka i ugnen med lite olivolja, salt och svartpeppar.
Hyvla resterande kålrot tunt på en mandolin och slå över kokande 1,2,3-lag.
Vispa färskosten och smaka av med pepparrot, salt, peppar och lite olivolja.
Blanda en god senapsvinägrett på olivolja, vinäger och senap och blanda med de rostade grönsakerna vid servering.
Plocka ner salladen och plocka lite kruspersilja till garnering, arrangera allting enligt bilden.