Otraditionella skurna pepparkakor

Bör ätas i ohälsosamma mängder under december tillsammans med en god mögelost!
Skurna pepparkakor

Ingredienser, ca 30 stycken

  • 2 dl sötmandel med skal

  • 150 g normalsaltat smör

  • 1 dl socker

  • ¾ dl mörk sirap

  • 2 tsk kanel, malen

  • 1,5 tsk kryddnejlika

  • 1,5 tsk pomeransskal, malen

  • 1,5 tsk kardemumma, malen

  • 200 g vetemjöl

  • 1 msk bikarbonat

Gör så här

Hacka ner mandeln i små bitar. Vispa smör, socker och sirap fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt ner i smörblandningen. Forma till en rulle och låt vila i kylen i minst en timme. Skär i centimeter tjocka skivor och grädda på 175 grader i 12–14 minuter.

Taggar:

Senaste inlägg

Visa alla