Madeleinekakor med julsmak

Kakorna härstammar från Frankrike och är en riktig klassiker. Namnet började användas i Frankrike under 1700-talet.
Madeleinekakor

Ingredienser, 36 st småkakor eller 12 stora

  • 2 st stora ägg

  • 75 g socker

  • Citronzest från ½ citron

  • 90 g mjöl

  • 5 g bakpulver

  • 90 g smör, smält

  • 2 tsk pepparkakskryddor efter smak

Gör så här

Vispa ägg, socker och citron skalet poröst. Vänd ner det siktade mjölet, kryddorna och bakpulvret. Rör ner det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en slät smet.

Fyll upp smeten i en spritspåse och spritsa ut i smorda formar. Grädda kakorna på 200 grader 5-10 min, beroende på storlek. Låt svalna och pudra gärna över florsocker vid servering.

Taggar:

Senaste inlägg

Visa alla