Kanelbullar med pistagetopping

Lite annorlunda kanelbulle med pistagenötter som innehåller mycket fibrer och proteiner.
Kanelbullar med pistagetopping

Ingredienser


Vetedeg

  • 250 g vatten

  • 575 g vetemjöl

  • 100 g strösocker

  • 100 g normalsaltat smör

  • 12 g grovmalen kardemumma

  • 35 g jäst

  • 7 g salt

  • 1 ägg

Fyllning

  • 250 g mandelmassa

  • 150 g rumstempererat smör

  • 12 g malen kanel

  • 1,5 msk vatten

  • 100 g hackad pistage

Topping

  • 100 g grovt hackad pistage

  • 100 g pärlsocker

Sockerlag

  • 1 dl vatten

  • 1 dl socker

Gör så här

Gör i ordning degen och ställ in på en bricka i kylen i ca 1-2 timmar. Mjöla bordet och kavla ut degen till en rektangel som är ungefär 4 mm tjock. Smeta ut fyllningen på degen och rulla ihop degen till en rulle. Portionera upp bullarna i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Sätt ugnen på 50 grader och ställ en ugnssäker form med vatten längst ner i ugnen för kondens.

När ugnen kommit upp i temperatur så stänger du av ugnen och ställer in bullarna på plåtar in i ugnen. Låt bullarna jäsa i ca 1-2 timmar. Ta sedan ut bullarna och ställ i rumstemperatur och sätt sedan ugnen på 220 grader varmluft utan formen med vatten. Pensa bullarna med ägg blandat med lite vatten, salt och sedan strö över socker och pistagen och sedan lägg in bullarna i ugnen och sänk temperaturen till 190 grader. Låt bullarna gräddas i ugnen i ca 8-10 min. När du tar ut bullarna, pensla då på sockerlagen direkt och låt dom sedan svalna.

Senaste inlägg

Visa alla