Lite annorlunda kanelbulle med pistagenötter som innehåller mycket fibrer och proteiner.

Ingredienser
Vetedeg
250 g vatten
575 g vetemjöl
100 g strösocker
100 g normalsaltat smör
12 g grovmalen kardemumma
35 g jäst
7 g salt
1 ägg
Fyllning
250 g mandelmassa
150 g rumstempererat smör
12 g malen kanel
1,5 msk vatten
100 g hackad pistage
Topping
100 g grovt hackad pistage
100 g pärlsocker
Sockerlag
1 dl vatten
1 dl socker
Gör så här
Gör i ordning degen och ställ in på en bricka i kylen i ca 1-2 timmar. Mjöla bordet och kavla ut degen till en rektangel som är ungefär 4 mm tjock. Smeta ut fyllningen på degen och rulla ihop degen till en rulle. Portionera upp bullarna i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg i bullformar. Sätt ugnen på 50 grader och ställ en ugnssäker form med vatten längst ner i ugnen för kondens.
När ugnen kommit upp i temperatur så stänger du av ugnen och ställer in bullarna på plåtar in i ugnen. Låt bullarna jäsa i ca 1-2 timmar. Ta sedan ut bullarna och ställ i rumstemperatur och sätt sedan ugnen på 220 grader varmluft utan formen med vatten. Pensa bullarna med ägg blandat med lite vatten, salt och sedan strö över socker och pistagen och sedan lägg in bullarna i ugnen och sänk temperaturen till 190 grader. Låt bullarna gräddas i ugnen i ca 8-10 min. När du tar ut bullarna, pensla då på sockerlagen direkt och låt dom sedan svalna.