Den populära drinkens historia går tillbaka till slutet av 1800-talet då kubanska slavar drack sockerrörssötat vatten blandat med rom. Vi har valt att göra den med och utan alkohol (virgon).

Ingredienser
2 cl ljus rom
4 cl St-Germain, fläderlikör
3 cl limejuice
2 cl sockerlag
4 cl sodavatten
Gör så här
Häll limejuice och sockerlag i ett highball glas. Lägg i ett knippe mynta (ca 12 blad) i en handen och slå bladen med din andra hand i ca 30 sekunder för att frigöra myntans aromer. Lägg därefter myntabladen i glaset
Stöt myntan försiktigt med en muddlare. Inte för hård. Det kan göra myntan besk.
Tillsätt rom och fläderlikör och fyll lite mer än halva glaset med krossad is.
Rör om med en sked så att allt blandas
Tillsätt sodavatten och fyll glaset med krossad is
Garnera med mynta
Flädermojito alkoholfri 2 glas 2 lime ca 20 myntablad 10 cl koncentrerad flädersaft alkoholfritt mousserande vin och is.