
13 jul Pilgrimsmusslor
Underbart god och vacker att se på. När du vill imponera lite extra på gästerna… Passar perfekt som förrätt.
Ingredienser för 6 personer:
6 st pilgrimsmusslor
1 gurka till gurkbuljong
1 gurka till små gurkkulor
10 g dill
10 g gräslök
Citron och salt efter smak
1 st grön chili
Gör såhär:
Kör 1 st gurka, dill och gräslök i en råsaftcentrifug, sila vätskan och smaka av med salt och citron. Ställ i kylen i 1 timme.
Skär grön chili i tunna skivor.
Salta och stek pilgrimsmusslor gyllene i mycket varm panna ca 1 minut på varje sida, de ska vara lite råa i mitten.
Lägg pilgrimsmusslorna på tallrikar, garnera med grön chili och dill. Känner du dig extra kreativ “gröper” du ut små gurkkulor och lägger runt pilgrimsmusslan. Häll slutligen över den kalla gurkbuljonen.
Sorry, the comment form is closed at this time.