MATLAGNINGSKURSER

Hufvudsta Gård är en mötesplats för gastronomi.  Mat genomsyrar allt vi gör. Vi är totalt insnöade på mat och dryck och älskar att lära ut allt vi kan om råvaror, tekniker och smaker.

En matlagningsaktivitet är den perfekta representationsaktiviteten för företag som vill bjuda på en oväntat rolig kväll och få ihop teamet eller stärka relationer. Det kommer att bli bra stämning och mycket skratt kan vi lova.

Vi har flera olika teman att välja på, men gemensamt är att råvarorna alltid är de bästa tänkbara och enligt vår filosofi Clean Eating By US.

Best of season - Vinter

När vintern rasar bjuder vi in till matlagningskväll med några av säsongens härligaste smaker!  Det kallar vi Best of Season! Tänk dig halstrad pilgrimsmussla med blomkålssnö, utvald svensk biff av bästa kvalité och en ljuvlig avslutning med hemgjord vaniljglass, brownie och rostad havre.

Hett just nu - Vego

Matlagningskurs vegetariskt på Hufvudsta Gård

Det hetaste inom mat just nu är vegetariskt och veganmat. Både för att det är hälsosamt, bra för miljön och väldigt gott. Många stjärnkrogar jobbar idag med grönsaken som huvudråvara eller till och med som enda råvara.

Klassikern

Matlagningskurs äppelpaj på Hufvudsta Gård Mat & Möten

"Klassikern" är en matresa tillbaka i tiden, men med modern tvist. Ni lär er att göra en riktigt god Toast Skagen, att steka oxfilén till perfektion och att slå en grym "bea" från grunden.

6-rätters

Matlagningskurs sexrätters på Hufvudsta Gård

Hur bygger du en sexrätters avsmakningsmeny som får gästerna att häpna och deras smaklökar att tacka dig? Här arbetar vi med förrätter, mellanrätter, huvudrätter och dessert. Allt baserat på dagens bästa råvaror.

Om ni är många

Är ni fler än 18 personer utgår vi från trerättersmenyn "Best of Season" och lägger till en dryckesprovning där ni själva får välja ut dryckerna som skall förhöja måltiden. Kul och lärorikt!

Food Fight

Matlagningskurs Food fight på Hufvudsta Gård i Solna

Gillar ni att tävla? I  The Food Fight lägger vi till tävlingsmoment som lökhackning på tid och de tre lagen bedöms hur de arbetar som team, hur rent och snyggt de arbetar, uppläggning och givetvis hur det smakar. Ett vinnarlag utses och hyllas med medaljer.