Bli grym på fisk och skaldjur, våra kockar lär dig och fileà röding, öppna ostron, tillaga havskräftor på bästa sätt.
Under dom kalla månaderna är fisk och skaldjur som bäst, månader med bokstaven r är skaldjursmånader.
Medan det fortfarande är kallt utomhus bjuder vi in er i värmen och en matlagningskväll med några av säsongens bästa smaker! Det kallar vi Best of Season! Ni kommer att få laga tartar på pilgrimsmusslor, kryddsteka en hjortrygg med tillbehör och avsluta med en läskande skogsbärssorbet.
Lär dig tillaga sparris med klassiska och nya tekniker
Vi lagar rätter med sparris och primörer som huvudråvara där proteinet är tillbehöret. Gäller från 1 maj.
Det hetaste inom mat just nu är vegetariskt och veganmat. Både för att det är hälsosamt, bra för miljön och väldigt gott. Många stjärnkrogar jobbar idag med grönsaken som huvudråvara eller till och med som enda råvara.
"Klassikern" är en matresa tillbaka i tiden, men med modern tvist. Här lagar vi löjrom med klassiska tillbehör, steker oxfilén till perfektion och slår en grym "bea" från grunden. Middagen avslutar vi med en klassisk marängsviss men med en lyxig twist.
I Sverige finns mycket vilt, är det något som är ekologiskt så är det viltkött. Det bästa från skogen, som svamp, bär och vilda örter. Gäller 1/9-24/11.
Hur bygger du en sexrätters avsmakningsmeny som får gästerna att häpna och deras smaklökar att tacka dig? Här arbetar vi med förrätter, mellanrätter, huvudrätter och dessert. Allt baserat på dagens bästa råvaror.
Är ni fler än 18 personer utgår vi från trerättersmenyn "Best of Season" och lägger till en dryckesprovning där ni själva får välja ut dryckerna som skall förhöja måltiden. Kul och lärorikt!
Gillar ni att tävla? I The Food Fight lägger vi till tävlingsmoment som lökhackning på tid och de tre lagen bedöms hur de arbetar som team, hur rent och snyggt de arbetar, uppläggning och givetvis hur det smakar. Ett vinnarlag utses och hyllas med medaljer.