MATLAGNINGSKURSER

Hufvudsta Gård är en mötesplats för gastronomi.  Mat genomsyrar allt vi gör. Vi är totalt insnöade på mat och dryck och älskar att lära ut allt vi kan om råvaror, tekniker och smaker.

En matlagningsaktivitet är den perfekta representationsaktiviteten för företag som vill bjuda på en oväntat rolig kväll och få ihop teamet eller stärka relationer. Det kommer att bli bra stämning och mycket skratt kan vi lova.

Vi har flera olika teman att välja på, men gemensamt är att råvarorna alltid är de bästa tänkbara och enligt vår filosofi Clean Eating By US.

Best of season

När sommaren övergår i höst bjuder vi in till matlagningskväll med några av sensommarens härligaste smaker! Det kallar vi Best of Season! Du kommer att lära dig att öppna pilgrimsmusslor som lagas med bl.a. tempurafriterad krondill och picklad blomkål, filea en röding med kantareller som tillbehör och laga en dessert med hallon och mandelflarn.

Hett just nu - Vego

Matlagningskurs vegetariskt på Hufvudsta Gård

Det hetaste inom mat just nu är vegetariskt och veganmat. Både för att det är hälsosamt, bra för miljön och väldigt gott. Många stjärnkrogar jobbar idag med grönsaken som huvudråvara eller till och med som enda råvara.

Klassikern

Matlagningskurs äppelpaj på Hufvudsta Gård Mat & Möten

"Klassikern" är en matresa tillbaka i tiden, men med modern tvist. Här lagar vi löjrom med klassiska tillbehör, steker oxfilén till perfektion och slår en grym "bea" från grunden. Middagen avslutar vi med en klassisk marängsviss men med en lyxig twist.

6-rätters

Matlagningskurs sexrätters på Hufvudsta Gård

Hur bygger du en sexrätters avsmakningsmeny som får gästerna att häpna och deras smaklökar att tacka dig? Här arbetar vi med förrätter, mellanrätter, huvudrätter och dessert. Allt baserat på dagens bästa råvaror.

Om ni är många

Är ni fler än 18 personer utgår vi från trerättersmenyn "Best of Season" och lägger till en dryckesprovning där ni själva får välja ut dryckerna som skall förhöja måltiden. Kul och lärorikt!

Food Fight

Matlagningskurs Food fight på Hufvudsta Gård i Solna

Gillar ni att tävla? I  The Food Fight lägger vi till tävlingsmoment som lökhackning på tid och de tre lagen bedöms hur de arbetar som team, hur rent och snyggt de arbetar, uppläggning och givetvis hur det smakar. Ett vinnarlag utses och hyllas med medaljer.