MATLAGNINGSKURSER

Hufvudsta Gård är en mötesplats för gastronomi. Mat genomsyrar allt vi gör. Vi är totalt insnöade på mat och dryck och älskar att lära ut allt vi kan om råvaror, tekniker och smaker.

En matlagningsaktivitet är den perfekta representationsaktiviteten för företag som vill bjuda på en oväntat rolig kväll och få ihop teamet eller stärka relationer. Det kommer att bli bra stämning och mycket skratt kan vi lova.

Vi har flera olika teman att välja på, men gemensamt är att råvarorna alltid är de bästa tänkbara och enligt vår filosofi Clean Eating by us.

Best of season

I denna aktivitet lagar vi en middag med några av säsongens bästa smaker! Det kallar vi Best of Season!

Om ni är många

Är ni fler än 18 personer utgår vi från trerättersmenyn "Best of Season" och lägger till en dryckesprovning där ni själva får välja ut dryckerna som skall förhöja måltiden. Kul och lärorikt!

Sparris och primörer

Lär dig tillaga sparris med klassiska och nya tekniker
Vi lagar rätter med sparris och primörer som huvudråvara där proteinet är tillbehöret. Gäller från 1 maj.

Hett just nu - Vego

Matlagningskurs vegetariskt på Hufvudsta Gård

Det hetaste inom mat just nu är vegetariskt och veganmat. Både för att det är hälsosamt, bra för miljön och väldigt gott. Många stjärnkrogar jobbar idag med grönsaken som huvudråvara eller till och med som enda råvara.

Klassikern

Matlagningskurs äppelpaj på Hufvudsta Gård Mat & Möten

"Klassikern" är en matresa tillbaka i tiden, men med modern tvist. Här lagar vi löjrom med klassiska tillbehör, steker oxfilén till perfektion och slår en grym "bea" från grunden. Middagen avslutar vi med en klassisk marängsviss men med en lyxig twist.

Vilt och skog

I Sverige finns mycket vilt, är det något som är ekologiskt så är det viltkött. Det bästa från skogen, som svamp, bär och vilda örter. Gäller 1/9-24/11.

6-rätters

Matlagningskurs sexrätters på Hufvudsta Gård

Hur bygger du en sexrätters avsmakningsmeny som får gästerna att häpna och deras smaklökar att tacka dig? Här arbetar vi med förrätter, mellanrätter, huvudrätter och dessert. Allt baserat på dagens bästa råvaror.

Fisk och skaldjur

Bli grym på fisk och skaldjur, våra kockar lär dig och fileà röding, öppna ostron, tillaga havskräftor på bästa sätt.
Under dom kalla månaderna är fisk och skaldjur som bäst, månader med bokstaven r är skaldjursmånader.

No Svinn

En kreativ kurs där du får lära dig hur du minskar ditt eget matsvinn - alltså hur du bedömer livslängden på råvarorna, hanterar råvaror samt hur du tillagar de råvaror som du kanske ofta slänger i onödan.