top of page
Matlagningskurser, våra teman

MATLAGNINGSKURSER - VÅRA TEMAN

SOLNA, STOCKHOLM

Hufvudsta Gård är en mötesplats för gastronomi. Vi är totalt insnöade på mat och dryck och älskar att lära ut allt vi kan om råvaror, tekniker och smaker. En matlagningskurs är den perfekta representationsaktiviteten för företag som vill bjuda på en oväntat rolig kväll och få ihop teamet eller stärka relationer. Våra matlagningskurser för företag har flera olika teman, och gemensamt är att råvarorna alltid är de bästa tänkbara och enligt vår filosofi Clean Eating by us. Se alla teman nedan!

AFRODISIAKUM
Afrodisiakum, matlagningstema

Myt eller ej, en trerätters middag som hade gjort Afrodite stolt. Ni kommer arbeta med ostron, mörk choklad, pollen, hetta, sötma och eld för att skapa den ultimata middagen för en date night.

KLASSIKERN
Matlagningskurs Klassikern

"Klassikern" är en matresa tillbaka i tiden, men med modern tvist. Här lagar vi löjrom med klassiska tillbehör, steker oxfilén till perfektion och slår en grym "bea" från grunden. Middagen avslutar vi med en klassisk marängsviss men med en lyxig twist.

BEST OF SEASON
Matlagningskurs Best of season

Vi lagar förrätt, varmrätt och dessert - en matlagningskväll med några av säsongens bästa smaker! Det kallar vi Best of Season!

VILT OCH SKOG
Matlagningskurs Vilt och Skog

Gäller 1/9-24/11. I Sverige finns mycket vilt, är det något som är ekologiskt så är det viltkött. Det bästa från skogen, som svamp, bär och vilda örter.

VEGO
Matlagningskurs Vego, vegetariskt

Det hetaste inom mat just nu är vegetariskt och veganmat. Både för att det är hälsosamt, bra för miljön och väldigt gott. Många stjärnkrogar jobbar idag med grönsaken som huvudråvara eller till och med som enda råvara.

SPARRIS OCH PRIMÖRER
Matlagningskurs Sparris och Primörer

Gäller från 1 maj. Lär dig tillaga sparris med klassiska och nya tekniker. Vi lagar rätter med sparris och primörer som huvudråvara där proteinet är tillbehöret.

OM NI ÄR MÅNGA
Matlagningskurs för många

Om ni är en större grupp så kan vi skräddarsy ett arrangemang, kontakta oss!

bottom of page