DRYCKESPROVNINGAR
Då vi på Hufvudsta Gård Boutique House är totalt insnöade på mat och dryck, så erbjuder vi gärna aktiviteter kring mat och dryck. Välj ett av våra färdiga teman, eller låt vår sommelier skräddarsy en provning till just er.
Kort sagt – vi erbjuder aktiviteter för alla smaker!
Nedan finns några av våra provningar.
Saknar du någon? Hör av dig så löser vi det!
ÖLPROVNING
Ölvärlden utvecklas otroligt fort. Nya öl-sorter blir gamla och gamla blir trendiga igen. Dagens svensk förväntar sig mer än kanske bara en pilsner. Häng med på en resa bland dom trendigaste ölsorterna.
Vi går igenom allt från tillverkning till smak och doft.
Men kanske det viktigaste, vad passar det till för mat?
MAT & DRYCK
Ska man ha vindruvor till ostbrickan? Svaret är faktiskt nej! Under denna provning testar vi fyra olika typer av franska viner i kombination med våra svenska ostar av varierande karaktär. Vi tipsar om hur ni skall tänka när ni väljer ostar, tillbehör och vin till brickan. Ostar är en perfekt avslutning på en middag, ta det till nästa nivå och förhöj upplevelsen ytterligare med något gott och passande i glaset.
SÖTT ÄR GOTT
De söta vinerna har tyvärr kommit lite i skymundan gentemot de friska vita vinerna och de lite tyngre röda. Men de söta vinerna är inte bara oförskämt goda utan också väldigt användbara. I den här provningen testar vi fyra olika söta viner och utforskar vi nya dimensioner, lär oss mer om vinets framställning och användningsområden.
BUBBLOR I GLASET
Vad är den stora skillnaden mellan Cava, Cremant eller Champagne till festen? Vi reder ut begreppen om de olika druvorna, tillverkningsmetoden och lagringskrav. Vi provar olika mousserande viner och jämför med en champagne. Få tips och råd om vad du skall dricka till skaldjuren hemma, till barndopet och till brudskålen, för visst kan man hitta ett bra och prisvärt alternativ till Champagne.
RESA GENOM VÄRLDEN
Välkommen till en intressant och avslappnad vinprovning där vi blandar högt och lågt, vitt och rött och gör små strandhugg i olika länder och vindistrikt. Vi ställer den gamla världen mot den nya och provar vinerna enligt bedömningsprotokoll. Detta är en bra provning för företagsgrupper eftersom den innehåller något för alla.
DYRT ELLER BILLIGT?
Vad är mer festligt än ett glas bubbligt vin? På systemet och restaurang finns det numera en djungel med olika producenter från världens alla hörn. Vad ska man välja? Och vad skiljer dom åt? Vi går igenom kända Mousserande vin och pratar om olika tillverkningsmetoder. Avslutningsvis kör vi en blindprovning som går ut på att lära sig själv vad man föredrar i ett bubbligt vin!
OST & VIN
Orsak och verkan. Hur påverkar syra i maten syran i vinet? Hur beter sig beskan med tanninerna i det röda vinet? Det här är några av de frågor vi går igenom på den här trevliga provningen. Hur skall vi tänka när vinet skall väljas till middagen? Vad är det som styr att vi tycker att vinet till middagen smakar fantastiskt eller mindre bra? Vinerna provas tillsammans med smaktillbehör.