Kanelbullar med pistagetopping

Vetedeg
250g vatten
575g vetemjöl
100g strösocker
100g normalsaltat smör
12g grovmalen kardemumma
35g jäst
7g salt
1 ägg

Fyllning
250g mandelmassa
150g rumstempurerat smör
12g malen kanel
1,5msk vatten
100g hackad pistage

Topping
100g grovt hackad pistage
100g pärlsocker

Sockerlag
1dl vatten
1dl socker

Gör så här:

Gör i ordning degen och ställ in på en bricka i kylen i ca 1-2 timmar.
Mjöla bordet och kavla ut degen till en rektangel som är ungefär 4 mm tjock.
Smeta ut fyllningen på degen och rulla ihop degen till en rulle. Portionera upp bullarna i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg i bullformar.
Sätt ugnen på 50 grader och ställ en ugnssäker form med vatten längst ner i ugnen för kondens.

När ugnen kommit upp i temperatur så stänger du av ugnen och ställer in bullarna på plåtar in i ugnen. Låt bullarna jäsa i ca 1-2 timmar.
Ta sedan ut bullarna och ställ i rumstemperatur och sätt sedan ugnen på 220 grader varmluft utan formen med vatten.
Pensa bullarna med ägg blandat med lite vatten, salt och sedan strö över socker och pistagen och sedan lägg in bullarna i ugnen och sänk temperaturen till 190 grader.
Låt bullarna gräddas i ugnen i ca 8-10 min.
När du tar ut bullarna, pensla då på sockerlagen direkt och låt dom sedan svalna.
Lycka till!

Inga kommentarer

Kommentera