Grillade blommande rapsskott

Nu blommar rapsen för fullt. Raps är en oljeväxt med karaktäristiska gula blommor, nära besläktat med växter som kål, kålrot och rybs. Oljan som pressas ur rapsväxtens små svarta fröer används som matolja, margarin och bränsle och är en mycket nyttig olja full med Omega 3. 

Bladen och blommorna är ätbara och tillreds som kål och är mycket nyttiga. Prova att servera rapsskott som tillbehör till midsommargrillningen. Det kommer garanterat att bli succé. Nyttigt, gott och väldigt vackert på tallriken. 

Så här gör du: 

  • Skölj och rensa rapsskotten om det behövs och skaka av vattnet.
  • Lägg rapsskotten på grillen i 2 minuter eller stek i stekpanna tills de får lite färg.
  • Pensla med brynt smör eller en god olja och strö flingsalt över.

Servera direkt.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.