
24 jan Grapefruktsorbèt med chokladkräm och rostade hasselnötter
Sorbèt
150 g socker
300 g grapefruktjuice
50 g citronjuice
50 g glukos
GÖR SÅ HÄR
Koka ihop alla ingredienserna, häll i en bunke och låt svalna, kör i glassmaskin.
Chokladkräm
100 g grädde
100 g mjölk
10 g socker
50 g mörk choklad, kakaohalt 60%
3 st äggulor
1 g havsalt
GÖR SÅ HÄR
Värm grädde, mjölk, äggula, salt och socker till 83 grader tillsätt choklad och mixa slät med stavmixer. Förvara i kyl tills servering.
Rostade hasselnötter
50 g skalade hasselnötter
GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 160 grader och rosta hasselnötter tills genomrostade ca 10 minuter, hacka nötterna grovt.
Sorry, the comment form is closed at this time.