Grapefruktsorbèt med chokladkräm och rostade hasselnötter

Sorbèt
150 g socker
300 g grapefruktjuice
50 g citronjuice
50 g glukos

GÖR SÅ HÄR
Koka ihop alla ingredienserna, häll i en bunke och låt svalna, kör i glassmaskin.

Chokladkräm
100 g grädde
100 g mjölk
10 g socker
50 g mörk choklad, kakaohalt 60%
3 st äggulor
1 g havsalt

GÖR SÅ HÄR
Värm grädde, mjölk, äggula, salt och socker till 83 grader tillsätt choklad och mixa slät med stavmixer. Förvara i kyl tills servering.

Rostade hasselnötter
50 g skalade hasselnötter

GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 160 grader och rosta hasselnötter tills genomrostade ca 10 minuter, hacka nötterna grovt.

Inga kommentarer

Sorry, the comment form is closed at this time.