Dryckesprovningar

Då vi på Hufvudsta Gård Mat & Möten är totalt insnöade på mat och dryck, så erbjuder vi gärna aktiviteter kring mat och dryck.  Välj ett av våra färdiga teman, eller låt en sommelier skräddarsy en provning till just er. Kort sagt – vi erbjuder aktiviteter för alla smaker!

Dyrt eller billigt?

Provningar - dyrt eller billigt

Vad är mer festligt än ett glas bubbligt vin? På systemet och restaurang finns det numera en djungel med olika producenter från världens alla hörn. Vad ska man välja? Och vad skiljer dom åt? Vi går igenom kända Mousserande vin och pratar om olika tillverkningsmetoder. Avslutningsvis kör vi en blindprovning som går ut på att lära sig själv vad man föredrar i ett bubbligt vin!

 

Chardonnay

Chardonnay är en av världens mest spridda och odlade druvor. Även om sorten till stor del har återhämtat sig efter 1980 och -90-talens dominerande stil med kraftig fatlagring, så har många konsumenter lite svårt att skilja på ”sak och person”.

–Nja jag gillar inte Chardonnay, hör vi allt för ofta. Men på frågan om personen i fråga gillar Chablis eller Champagne får man ofta ett rungande ”ja” till svar och i dessa områden är den enda tillåtna druvan just Chardonnay…

Kom och upptäck hur fantastiskt olika Chardonnay kan smaka!

 

USA

USA är ett land som har allt! I alla fall när det kommer till vin. Lätta, tunga, billiga, svindyra, dåliga och fantastiska! Vilket inte många vet så produceras det vin i ALLA av USAs delstater, 100 tals olika druvor och stilar.

Vi kör en resa igenom USAs vin distrikt från Eastkusten till Westkusten.

 

Drinkskola

Vår bartender visar hur man skakar och blandar de allra senaste drinkarna enligt vad som gäller på ”stan” och ger en lektion i de mest klassiska drinkarna som varje värd- eller värdinna ”bör” kunna. Här blandas kuriosa med tips och idéer på hur man med enkla medel kan skapa en bar hemma och briljera vid nästa bjudning inför sina vänner.

 

Ölprovning

Ölprovning

Ölvärlden utvecklas otroligt fort. Nya öl sorter blir gamla och gamla blir trendiga igen. Dagens svensk förväntar sig mer än kanske bara en pilsner. Häng med på en resa bland dom trendigaste ölsorterna. Vi går igenom allt från tillverkning till smak och doft. Men kanske det viktigaste, vad passar det till för mat?