egg benedict

Egg Benedict

4 port
4 skivor vit surdegslimpa
4 ägg
1 näve babyspenat
2 msk ättika eller vitvinsvinäger
4 skivor rökt skinka
2 äggulor
2 dl smält smör (ca 50 grader varmt)
1 citron
Salt

Gör så här:

Hollandaise
vispa ihop ägg, saft från halva citronen, 1 msk vatten  och lite salt, vispa sedan över vattenbad till lätt fluffigt och krämigt, tillsätt sedan smöret försiktigt under vispning(smöret och äggen ska ha samma temperatur), smaka av och tillsätt ev mer citron och salt. 

Äggen
Koka upp 2 liter vatten tillsammans med vinägern, knäck upp äggen i små koppar, skapa en virvel i vattnet och lägg sedan ner äggen ett i taget, håll igång virveln försiktigt och låt äggen koka ca 2 min, lyft upp med en hålslev och låt vattnet rinna av, rosta brödet och lägg på skinka, spenat och äggen, toppa med hollandaisen och gratinera i ugnen på högsta grillvärmen ca 2 min till fin färg, servera.

Inga kommentarer

Kommentera