Julmiddag

På Hufvudsta Gård Mat & Möten i Solna firar vi in julen med ett julbord i vår smak. Snyggt och smakfullt är vår devis. Även när det gäller julmat arbetar vi efter vår egen filosofi Clean Eating by us där vi serverar vällagad mat på bra råvaror utan konstigheter.

Julmenyn består av flera serveringar med det bästa av julens alla smaker. Vi börjar redan i entrén med glögg och förflyttar oss sedan upp till Balsalen och köket. Det blir en kombination av det klassiska julbordet och en sittande julmiddag. Välj vad ni vill dricka till middagen – alkoholfritt, traditionellt med öl & snaps eller kanske något av våra utvalda vinpaket?

Meny

Glögg & tilltugg
Vi börjar middagen med glögg och småplock i vår entré.

En god början
När ni slagit er ner vid ert bord serveras det av ett varmt julpaket bestående av matjesill, potatis, kalixlöjrom, syrad silverlök, pepparrot, dill och brynt smör som serveras vid bordet.

 Salt & Sill
På det stora marmorbordet i köket dukar vi upp en buffé med det bästa av julens kalla rätter. Sill, lax, skaldjur och hemgjord skagenröra blandas med kallskuret från svenska gårdar. Västerbottenpaj samsas med julskinkan, ostar och hemkärnat smör. Och mycket mer som hör julen till!

Hos kockarna
Vid spisen i köket servas julens varma direkt av kockarna. De bjuder på revbensspjäll, köttbullar, julkorv, prinskorv, kokt potatis, stuvad grönkål och brysselkål och en och annan överraskning.

Den söta avslutningen
Avsluta middagen med att plocka sötsaker från det stora gottebordet som vi dukar upp på arrangébordet. Här finns alla de klassiska sötsakerna som hör julen till, liksom kaffe och te.

Julbordet serveras måndag-fredag 25/11 – 20/12 från kl 17.30.
Lördagar tar vi emot större grupper vid förfrågan.

Pris: 697 kr, exkl moms och gäller företagsgrupper.

 


 

Jullunch

JULPLANKAN
Lite utvalt av julens kalla med sillar, lax, chark & ost, skagenröra samt smör och bröd.

VARMRÄTT

Bakad torsk med Sandefjordsås, kokt potatis, forellrom, mandel och kavringscrisp, gröna ärtor, gräslök och dill

eller

Kryddstekt fläskkarrè med grillad spetskål, kryddost, tryffel och inlagda senapsfrön

eller

Variation på kål med svamp och ärtor.

DESSERT

Änglamat – Gräddglass, lingon, mandelkaka, kolasås och maräng

Jullunchen serveras måndag-fredag 25/11 – 20/12, klockan 12.30

Pris: 418 kr, exkl moms och gäller företagsgrupper.

 

Välkomna till en smak av jul.