Julmiddag

På Hufvudsta Gård Mat & Möten i Solna firar vi in julen med ett julbord i vår smak. Snyggt och smakfullt är vår devis. Även när det gäller julmat arbetar vi efter vår egen filosofi Clean Eating by us där vi serverar vällagad mat på bra råvaror utan konstigheter.

Julbordet består av flera serveringar och ert sällskap kommer att sitta avskilt i en chambre séparée där maten står uppdukad. Det blir en kombination av det klassiska julbordet i form av buffé, som vi kallar för sharing (som endast ert sällskap tar del av) blandat med tallriksservering. Allt för att slippa köer och trängsel.

Välj vad ni vill dricka till middagen – alkoholfritt, traditionellt med öl & snaps eller kanske något av våra utvalda vinpaket?

Meny

Glögg & tilltugg
Vi börjar kvällen med hemgjord glögg  i vår entré.

En god början
När ni slagit er ner vid ert bord serveras ni en välkomstdrink och kanapé efterföljt av ett varmt julpaket bestående av matjesill, potatis, inlagd lök, pepparrot och brynt smör som serveras vid bordet.

 Salt & Sill
Därefter dukar vi upp med det bästa av julens kalla rätter. På planka och skärbräda serverar vi sill, lax, skaldjur och hemgjord skagenröra som blandas med kallskuret från svenska gårdar. Julskinkan samsas med ostar och hemkärnat smör. Och mycket mer som hör julen till!

Det varma
I kopparkastruller, gjutjärn och fat kommer sedan det varma. Det bjuds på varmrökt lax, köttbullar, julkorv, Janssons frestelse, kokt potatis, stuvad grönkål och brysselkål och en och annan överraskning.

Dessert
Innan den söta avslutningen bjuds det på en tallriksserverad dessert, vaniljglass med mazarin, saltkola och lingonmaräng.

Den söta avslutningen
På ett marmorfat serveras ett urval av praliner och bakverk med julens smaker.
Kaffe och te.

Julbordet serveras måndag-fredag 26/11 – 22/12 från kl 17.30.
Lördagar tar vi emot större grupper vid förfrågan.

Pris: 795 kr ink moms och gäller företagsgrupper.

 


 

Jullunch

Julplankan
Lite utvalt av julens kalla med sillar, lax, chark & ost, tartar på gravlax, skagenröra samt smör och bröd.

Varmrätt
Bakad torsk med Sandefjordsås, kokt potatis, forellrom, mandel och kavringscrisp, gröna ärtor, gräslök och dill

eller

Kryddstekt högrev med grillad spetskål, svampsky, inlagd lök och riven

eller

Glaserad kålrot med  krispig potatis, kryddostkröm, rostade hasselnötter, inlagda senapsfrö

Dessert
Änglamat – Vaniljglass med mazarin saltkola och lingonmaräng

Jullunchen serveras måndag-fredag 26/11 – 22/12, klockan 12.30

Pris: 495 kr ink moms och gäller företagsgrupper.

 

Välkomna till en smak av jul.