Elviras Matfilosofi

Hufvudsta Gård har alltid haft ett rykte om sig att servera förstklassig mat. Det är en otroligt fin produkt som jag fått äran att överta  och som jag med glädje vill förvalta. Hufvudstas kök har sina rötter djupt rotade i det skandinaviska köket, med stort fokus på säsongsanpassade råvaror, bevarande av naturliga smaker och näringsämnen och en stor portion matkärlek. Den traditionen vill jag självklart förvalta, men också förnya. Jag gillar god mat som lämnar en bra eftersmak, såväl för kroppen som för naturen. Jag jobbar därför mycket med grönsaker, minskar på gluten, socker, kött och fisk, leker mycket med syra, beska  och sötma, och plockar in roliga otraditionella och klimatsmarta smakbrytningar från andra länder. Mat hos oss ska vara en upplevelse, något kul och annorlunda, men även något som gör gott för kroppen, och som ger energi för resten av dagen.

 

Jag gillar att möta upp med mat efter gästernas allt mer växlande behov. Jag tror att allt fler vill äta samtidigt som något annat pågår. Kanske i form av ett frukostmöte, en mingellunch, fikamöte eller working dinner. Då vi moderna människor allt mer vill effektivisera dagarna och få ut så mycket som möjligt av en arbetsdag och det kreativa mötet mellan människor fortfarande har stor betydelse, så tror jag att detta kommer bli allt vanligare. Samtidigt kan den traditionella lunchen vara ett bra avbrott och en härlig middag, eller en matlagningsaktivitet, efter en arbetsdag ett bra sätt att jobba ihop en grupp och stärka banden på ett avslappnat sätt.

 

Jag vill att våra gäster ska mötas genom maten, skicka en skål med tillbehör runt bordet och dela med sig av upplevelsen med varandra. Lite som när familjen samlas runt bordet till middag och pratar om hur dagen varit. Mat är för mig ett möte mellan människor, en social stund som vi bäst delar med varandra.

 

Matiga hälsningar Elvira