hufvudstagard_recept_vegetariskgryta

Vegetarisk vintergryta med rostad spetskål

4 portioner

Ingredienser
4 kronärtskocksbottnar
1 litet spetskålshuvud
2 morötter
2 gula lökar
1 dl kokta vita bönor
2 klyftor vitlök
Färsk timjan
2 tsk salt till buljongen
1 tsk korianderfrön
4 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 dl vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong

Gör så här:
Koka upp all vätska och kryddor tillsammans med vitlöken och timjan och koka ca 5 min.
Koka morot, lök och kronärtskockorna mjuka i lagen i olika omgångar.
Skär spetskålen i 4 bitar, krydda med salt och peppar och rosta sedan i ugnen på 200 grader ca 10 minuter. Servera sedan alla grönsakerna, bönorna och den rostade spetskålen i en djup tallrik tillsammans med den goda buljongen från grönsakerna. servera gärna med en god aioli.

Inga kommentarer

Kommentera