hufvudstagard_recept_oxbringa

Rimmad oxbringa med rotfrukter och färskost

4 portioner

Oxbringan
800g rimmad oxbringa
2 morötter
0,5 rotselleri
1 liten kålrot

“I,2,3-lag”
0,5dl Ättika
1 dl Socker
1,5dl Vatten

Färskost
200g färskost
1 liten pepparrot

Senapsvinägrett
Grov senap
Olivolja
Rödvinsvinäger

Till garnering
Kruspersilja
2st små hjärtsalladshuvuden

Gör så här
Koka den rimmade oxbringan tills den är helt mjuk, låt svalna och plocka sedan i fina bitar.

Skär grönsakerna (spara 1/3 av kålroten) i grova bitar och rosta mjuka i ugnen med lite olivolja, salt och svartpeppar.

Hyvla resterande kålrot tunt på en mandolin och slå över kokande 1,2,3-lag.

Vispa färskosten och smaka av med pepparrot, salt, peppar och lite olivolja.

Blanda en god senapsvinägrett på olivolja, vinäger och senap och blanda med de rostade grönsakerna vid servering.

Plocka ner salladen och plocka lite kruspersilja till garnering, arrangera allting enligt bilden.

Inga kommentarer

Kommentera